Dictatorul Kim Jong Un a primit fotografii ale Casei Albe, Pentagonului si portavioanelor americane, realizate de satelitul nord-coreean de spionaj lansat saptamana trecuta

externe

Kin Jong Un, satelit, spionaj, Casa Alba, Pentagon

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a primit fotografii ale Casei Albe, Pentagonului si portavioanelor americane din baza navala de la Norfolk, realizate de satelitul sau de spionaj lansat recent, a anuntat marti agentia oficiala nord-coreeana KCNA, citata de Bloomberg.

Coreea de Nord a lansat cu succes saptamana trecuta primul sau satelit de recunoastere, despre care a declarat ca a fost conceput pentru a monitoriza miscarile militare ale SUA si ale Coreei de Sud. Fotografiile au fost cele mai recente dintr-o serie de imagini a ceea ce KCNA a descris drept „regiuni tinta majore” trimise de satelit, inclusiv capitala sud-coreeana Seul si bazele militare americane.

Kim a inspectat, de asemenea, fotografii din satelit ale bazei aeriene Andersen din Guam, teritoriu american din Pacificul de Vest, precum si ale unui santier naval si ale unei baze aeriene americane din Norfolk si Newport, unde au fost observate in total patru portavioane cu propulsie nucleara si un portavion britanic, a precizat KCNA.

Statele Unite si Coreea de Sud au condamnat lansarea satelitului ca fiind o incalcare a rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU care interzic orice utilizare a tehnologiei balistice.

Oficialii de la Seul au declarat ca totusi capacitatile satelitilor cu care se lauda regimul lui Kim nu au putut fi verificate, deoarece acesta nu a publicat fotografiile.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: