DICTATURA „corectitudinii politice”. POLITIA ii viziteaza acasa pe cei care critica pe retelele sociale infiintarea de tabere pentru refugiati

externe

Intr-o Europa care se vrea inca dominata de imboldul ‘politically correctness’, politia olandeza a inceput sa viziteze casele oamenilor banuiti ca posteaza pe Twitter mesaje impotriva construirii centrelor pentru refugiati in tara. Politia le cere acestor utilizatori de internet sa stearga mesajele postate pe reteaua amintita.

Luni, in orasul Sliedrecht, tanarul de 28 de ani, Mark Jogeneel, a primit un telefon destul de alarmant. Mama sa se afla pe linie, spunandu-i ca doi politisti l-au cautat, dar nu au spus de ce, scrie New Europe.

Dupa cum a declarat barbatul ulterior pentru publicatia NRC Handelsblad, politia a venit la biroul sau si i-a transmis urmatoarele: ‘Vezi ca ciripesti cam mult (aluzie la reteaua Twitter, unde twitt inseamna ciripitura). Avem ordine sa va cerem sa va echilibrati tonul. Mesajele dumneavoastra indeamna la razvratire’.

In Sliedrecht a avut loc un miting impotriva infiintarii unui centru pentru refugiati in regiune. Jogeneel a postat cateva mesaje pe Twitter: ‘Colegiul din Sliedrecht vine cu o propunere sa preia 250 de refugiati pentru urmatorii 2 ani. Ce idee rea, si ar trebui sa lasam asta sa se intample’?

In ultimele luni, politia a vizitat mai multi oameni acasa, persoane care au criticat planurile ce prevedeau constructia de centre de azil pentru refugiati in tara. In octombrie 2015, in Leeuwarden, aproape 20 de oponenti ai acestei idei au fost vizitati acasa de politie. S-a mai intamplat asa ceva in Enschede si in cateva locuri din Brabant, cand oamenilor, care nu au fost de acord cu sosirea refugiatilor si au postat mesaje critice pe retelele de socializare, li s-a spus sa le stearga.

Un purtator de cuvant al politiei nationale a recunoscut ca exista in tara zece unitati politienesti de „detectivi digitali” care monitorizeaza in timp real reteaua Facebook si conturile de Twitter cautand sa vada daca nu cumva mesajele „merg prea departe”.

Cetatenii se plang ca Olanda devine pe zi ce trece un stat politienesc, cu toate ca, in ultimii ani, politica autoritatilor olandeze fata de refugiati a fost aspru criticata de ONG-uri si de ONU.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: