Dictatura Dragnea. Dragos Patraru a fost dat afara de la TVR: „Jurnalistii care nu ridica osanale partidului PSDragnea sunt eradicati”

news

Conducerea Televiziunii Romane a decis scoaterea de pe post a emisiunii „Starea natiei”, realizata de Dragos Patraru, se arata in notificarea transmisa jurnalistului si semnata de directoarea TVR, Doina Gradea.

„Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a decis denuntarea unilaterala a Contractului de cesiune nr. A1063/27.09.2017, astfel cum acesta a fost modificat si completat prin Actele aditionale nr. 1/16 ianuarie 2018 si nr. 2/ martie 2018”, se arata in notificarea primita de Gigel Stirbu, deputat PNL si presedintele Comisiei pentru Cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, scrie news.ro.

Potrivit lui Gigel Stirbu, cauzele denuntarii Contractului au fost afirmatiile facute de domnul Patraru in spatiul public, precum si cele din cadrul emisiunii ’’Starea Natiei”, ca de exemplu: „Date fiind componenta noului CA, din care fac parte persoane care au exercitat in trecut presiuni editoriale la adresa noastra, comportamentul noului PDG, Doina Gradea, fata de angajati, masurile editoriale luate impotriva interesului public in privinta mai multor productii, incercarile de intimidare la adresa acestei emisiuni – noi, cei de la „Starea natiei”, nu vom mai accepta sa producem aceasta emisiune aici, dupa incheierea prezentului sezon, daca lucrurile nu se vor schimba. Nu facem munca patriotica, departe de noi asta, dar spre deosebire de conducerea asta numita politic, noi am venit cu bani de acasa la TVR, am investit aici aproape 50.000 de euro, impreuna cu prieteni si fani ai emisiunii, in decor, birouri, amenajari, tehnica, facem emisiunea zilnica cu cea mai mare audienta la postul public si nu mai putem gira, prin prezenta noastra aici, o echipa de conducere care nu da doi bani pe interesul public”.

Presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor afirma ca dezvaluirile jurnalistului Dragos Patraru „nu fac decat sa confirme situatia revoltatoare din televiziunea publica: conducerea nu doar ca a incercat dar a si reusit eradicarea jurnalistilor care nu ridica osanale partidului PSDragnea. Este evidenta subordonarea politica a politicii editoriale din TVR, iar rolul televiziunii publice nu mai este de ceva timp acela de a informa corect si impartial publicul. Formula „televiziunea publica” este una perimata, pentru ca TVR nu mai este o televiziune publica, ci una a unui partid”.

„Este o situatie foarte neplacuta prin care trece Televiziunea Publicitara PSD, iar cetatenii romani platitori de taxe la buget nu cred ca vor inghiti la nesfarsit sa finanteze cenzura si lipsa de profesionalism. Este inadmisibil ca intr-o statie publica, platita din banii contribuabililor, cineva numit politic sa intervina cu bocancii in politica editoriala si sa scoata de pe post emisiuni bune dar neconforme cu standardele PSDragnea de a respecta o continua propaganda de a ridica in slavi pe conducatorii sai. Traversam o perioada tulbure, in care politicul este “in tot si toate”, si este evident faptul ca societatea romaneasca are nevoie de un nou restart. Si acesta e posibil doar prin eliminarea lui Dragnea si a acolitilor sai din viata publica”, mai scrie deputatul.

Conducerea SRTv precizeaza ca realizatorul emisiunii „Starea natiei” nu a respectat dispozitiile contractului. Astfel, „in pofida transmiterii notificarii nr. 71704 din data de 19.04.2018 prin care v-am atentionat cu privire la consecintele nerespectarii intocmai a tuturor dispozitiilor Contractului, ati continuat sa incalcati in mod repetat si grav clauzele contractuale”, este specificat in notificarea presedintelui televiziunii publice.

Incepand cu 25.06.2018, „va rugam sa luati act de denuntarea unilaterala a Contractului de cesiune nr. A1063/27.09.2017, cu modificarile si completarile ulterioare, incheiat intre dumneavoastra si Societatea Romana de Televiziune, prezenta notificare fiind de asemenea aplicabila si valabila pentru orice Anexe sau Acte Aditionale la Contractul mai sus mentionat”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: