politica

„Digi24 a devenit Haznaua24”. Simpatizantii USRPLUS, pozitii dure pe retelele sociale fata de postul condus de Prelipceanu

Reactii foarte dure pe retelele de socializare fata de modul in care postul Digi24 se raporteaza la criza politica declansata prin demiterea lui Vlad Voiculescu de catre premierul Florin Citu. Pe forumuri si pe pagina de Facebook a postului sunt mii de comentarii foarte critice.

Pe Reddit Romania, platforma cu cateva zeci de mii de utlizatori, emisiunea de vineri seara de la Digi24, la care au participat Vlad Voiculescu, Cristian Tudor Popescu si Claudiu Pandaru, a provocat dezbateri aprinse.

„Dupa ce am vazut acest linsaj in direct al lui VV, impreuna cu mancatorul de rahat profesionist Cristian Tudor Parere si moderatorul ala de 2 bani, am decis sa termin cu acest jeg de canal pnl-ist. Cam asta era singurul post TV pe care il urmarea din cand in cand. Acum am terminat cu TV-ul de tot.

Cel mai mult m-a enervat cand moderatorul i-a cerut parerea lui CTP legat de faza neplacuta cu Andreea Moldovan, unde fost agresata verbal de 2 curve pe strada, iar el tot pe VV la atacat ca de ce nu era brat la brat cu ea in momentul ala sa o apere. De panaramele alea nu a zis nimic. Atunci m-am convins ca CTP canta pentru PNL. Sa nu uitati ca asta era sustinatorul lui Iliescu in ’90.

CTP a avut un ‘mental gimnastics’ in seara asta incat mi-a explodat capul.

Asta e ba. Sa nu va mirati cand iese AUR+PSD in 4 ani. Presa dezinformeaza la greu.

Edit: Poate sunt eu biased, si vad lucrurile diferit. Dar mi s-a parut foarte one-sided, si pareau ca l-au invitat pe VV in platou nu sa isi spuna punctul de vedere legat de aceasta situatie creata, ci sa il manjeasca cu cacao si mai mult. N-am vazut diferenta intre Antena3 si Digi24 in seara asta. E acelasi cacat, dar colorat diferit”, a scris utilizatorul care a initiat topicul pe Reddit Romania.

Au fost numerosase reactii.

„Nu inteleg cum poti sa ai asteptari de la un post ‘de stiri’. Digi e acelasi lucru cu A3/RTV/B1 si care or mai fi. Principiul de functionare e acelasi, au acelasi tip de finantare. Poate considerai ca Digi e OK din vremea Muie PSD pentru ca te gadila la confirmation bias, dar, pana una alta, oamenii vor sa faca bani. Vezi scandalul facut zilele astea cand a zis Clatite ca tre’ sa isi miste curu’ si sa isi ingroape cablurile.

CTP e un parerist in cautarea senzationalului ca pentru asta e platit, asta face audienta. Daca s-ar da numai titluri monotone pe burtierele alea sau pe site-ul lor, nu s-ar mai uita nimeni. Omul incearca sa faca din cacat bici ca dupa aia sa aiba subiect de discutie o saptamana pornind de la un clickbait cu o declaratie scoasa din context.

Eu nu contest calitatea umana a lui Vladut. Il urmaresc de ceva ani, a facut niste chestii faine (la un moment dat aducea tratamente pentru bolnavii de cancer pe carca lui si se certa cu statul roman pentru asta), am vorbit cu el la proteste si pare un om ok DAR asta nu inseamna ca e si un politician ok sau ca ce am scris mai sus il recomanda in vreun fel sa fie ministru. El si-a asumat portofoliul ministerului sanatatii in plina criza sanitara mondiala.

Era clar ca nu va fi usor si pare ca nu a luat o clipa in calcul implicatia politca a rolului, posibilele atacuri care vor fi indreptate asupra sa, etc. Nu e de ajuns sa ai intentii bune. Au fost altii in situatii mult mai dificile la TV si au iesit deasupra. Vezi MRU sau Crin la Gadea. Iesind un pic din bula si facand un sondaj, am observat ca mare parte din frustrarea romanilor cu privire la masurile vietii nu este datorata masurilor in sine ci comunicarii dezastruoase. Nu ai cum sa scoti o populatie intreaga din zona de comfort fara sa oferi o explicatie logica si coerenta. Discursul trebuie adaptat la interlocutor si, dupa cum bine stim, nu stam prea bine ca natie la analfabetism functional si intelegerea unui text simplu”, a reactionat un alt utilizator.

Un alt utilizator a remarcat ca Digi24 „a pus tunurile” pe USR.

„Digi24 e doar un alt post de ‘stiri’ care urmareste o agenda politica. Asa e in toata lumea ‘libera’ (ex in SUA, CNN e cu Democratii si Fox cu Republicanii). Pur si simplu am fost atrasi de ei ca era canalul cel mai urmarit care se lua de Dragnea in anii aia.

In schimb, in afara de Dragnea, oamenii nu au fost atat de combativi la adresa PSD. De exemplu, Digi incasa bani buni din reclame platite de Firea si alti primari din Bucuresti, motiv pentru care cand Firea venea in platou, se facea Prelipceanu pres in fata ei.

De cand a cazut guvernul PSD, Digi a inceput sa puna tunurile pe USR. Orice postare critica de pe un grup era prezentata ca un scandal. Orice declaratie era scoasa din context si bagata in titlu sa sugereze altceva. Recent, Clotilde zicea ca tre ingropate cablurile si au facur articol ca lasa zeci de mii de oameni fara Internet. Cand USR a venit la guvernare, au cerut sa nu de mai da bani la presa. Asaltul a inceput. Au incercat cu Nasui si, dupa ce au bagat cu gafa lui, omul s-a repliat si i-a calmat. Au incercat cu Drula si omul i-a facut cu ou si otet. Au incercat cu Stelian Ion, dar el si-a vazut de treaba. VV nu e un bun comunicator si, cand au vazut ca omul e non-combat, au bagat constant titluri de presa ca remaniere, demitere, etc… pana le-a iesit. E vina lui, ca nu a stiut din timp sa iasa si sa zica care e treaba, pana la urma. Dar Digi si restul aleg sa prezinte toata ziua Sosoaca, scandal, sa dezinformeze si zero discutii despre cele 30 de miliarde din PNRR”, amentionat utilizatorul.

Si pe pagina de Facebook a Digi24 sunt numeroase comentarii dure, postul fiind comparat cu Antena 3.

„Am vazut un jurnalism de circ, de telenovela, facut exclusiv pentru a judeca, analiza persoana, nu faptele. Intrebari de genul: v-ati simti nedreptatit? Cum vi s-ar parea daca…? Ce relatie ati avut cu…? De ce nu va raspunde lumea la telefon? Acestea sunt intrebari capcana. La o intrebare capcana, oricum ai raspunde e de rau pt tine si oferi munitie atacatorului pt urmatoarea intrebare capcana.

Aceste tehnici sunt cunoscute si studiate de jurnalisti si sunt folosite ca arme de atac la imagine atunci cand se doreste denigrarea unei pesoane. RUSINE DIGI!!! Dar degeaba, stiu sigur ca cei care aveau rusine au parasit Digi demult. Felicitari Vlad!!! Nu ceda! Avem nevoie de tine!”, a transmis un telespectator.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Rusia a ajuns sa importe benzina din Belarus. Industria petroliera a lui Putin, piatra de temelie a economiei rusesti, este in mare dificultate

Atacurile cu drone ucrainene asupra centrelor petroliere si rafinariilor rusesti pun in pericol industria petroliera…

34 de minute ago

Chinezii au construit in desert macheta centrului capitalei Taiwanului, probabil pentru a simula planuri de invazie

Pe un teren de antrenament militar situat in regiunea desertica Mongolia Inferioara, China a construit…

54 de minute ago

Mercedes opreste productia modelului Smart: „Nu a adus niciodata profit”. Nici parteriatul nu chinezii nu a mers

Gata, gata, asta este: Dupa mai bine de 25 de ani, Mercedes pune capat productiei…

40 de minute ago

Ar trebui ca UE sa continue sa sprijine Ucraina? Sondajele arata ca europenii sunt in favoarea ajutorului

Majoritatea respondentilor la un sondaj pentru Euronews realizat de IPSOS considera ca sprijinul acordat Ucrainei…

36 de minute ago

SUA ii numesc pe anchetatorii din Rusia drept „vanzatori de balegar” din cauza afirmatiilor privind atacul de la Moscova

Statele Unite i-au catalogat joi pe oficialii rusi drept "vanzatori de gunoi de grajd destul…

37 de minute ago

Cei mai bogati din lume. Averea celor 1% din top tocmai a atins un nivel record de 44.000 de miliarde de dolari

Avutia celor 1% din top a atins un nivel record de 44.600 de miliarde de…

38 de minute ago