Digi24 a schimbat mai demult macazul. Reporterul care a aflat ca Dancila a ratat intalnirea cu Juncker, demis a doua zi

news

Pe 17 septembrie anul trecut subiectul zilei a fost faptul ca Viorica Dancila a ratat intalnirea cu seful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Juncker venise la Summitul celor Trei Mari, unde Dancila nu avea niciun rol si nici macar nu paticipa, dar dintr-o dorinta de a-i fura lumina reflectoarelor lui Klaus Iohannis, si pentru ca si la acel moment PSD era in contradictie totala cu CE, dupa represiunea violenta a protestelor din 10 august si declansarea referendumului pentru familia traditionala, a stabilit si ea o intalnire cu seful Comisiei, sub pretextul ca il asteapta la aeroport.

Dar a plecat tarziu de la Guvern, fara coloana oficiala, Juncker a aterizat pe Baneasa, ea s-a dus pe Otopeni si dupa gafa a aratat cu degetul spre SPP desi le refuzase serviciile, cand de fapt de vina era doar propria-i incompetenta.

Toate aceste detalii au fost obtinute, rand pe rand, de jurnalistii din toata presa, fiind o adevarata competitie: Cine are surse mai bune si mai multe?. Cei care au castigat-o au fost cei de la Digi24. Ei au dat primii informatia ca Dancila a intarziat si Juncker n-a mai asteptat-o, inclusiv ca nu a nimerit nici macar aeroportul.

Daca o astfel de reusita jurnalistica este de obicei laudata si chiar si premiata, mai ales in televiziune, ceea ce s-a intamplat in realitate ne face sa intelegem mai bine ce se intampla acum la Digi24.

A doua zi dupa exclusivitate, reporterul care a avut sursele (o tanara care abia se angajase la ei de nici 2 saptamani) a fost chemat la raport si informat de seful stirilor Digi24 ca e concediat.

Paginademedia.ro spune ca explicatia primita de reporter e la fel de halucinanta ca si decizia de concediere: „Cum Traian Basescu a spus ca vom afla peste 50 de ani ce a fost in spatele rapirii jurnalistilor din Irak, asa va afla si jurnalista motivele reale ale concedierii”.

Socanta e si atitudinea celorlalti jurnalisti angajati la televiziunea. Sursa citata sustine ca, in loc sa-si apere colega si, implicit, principiile meseriei, principala lor grija a fost „sa nu cumva sa se afle”.

Schimbarea de macaz de la Digi24 a continuat apoi, treptat. Postul a anuntat ca renunta sa fie televiziune de stiri si devine generalista, iar apoi a concediat jurnalistii incisivi, cu opinii, care ar fi pus in pericol stilul „neutru” al postului tot mai apropiat de Putere.

Comentarii: