DIICOT anunta cercetari in rem in cazul accesarii datelor privind vaccinarea de consilierul lui Voiculescu

actualitate

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au inceput cercetarile in cazul accesarii datelor privind vaccinarea de catre Stefan Voinea, consilierul fostului ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Mihaela Porime, purtatorul de cuvant al DIICOT, a declarat, duminica, pentru Aleph News, ca cercetarile privind accesarea datelor din Registrul Electronic National de Vaccinare (RENV), au inceput si se fac in rem, pentru fapte.

„La acest moment se desfasoara cercetari in rem pentru savarsirea infractiunii de acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice si divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice”, a spus procurorul sef Porime, potrivit Mediafax.

Corpul de control al Prim-Ministrului a facut verificari cu privire la procesul de transparentizare a datelor privind vaccinarea impotriva COVID-19, demarat de Ministerul Sanatatii, fiind verificate in cadrul controlului activitatile specifice mai multor institutii din subordinea Ministerului Sanatatii si a celor aflate in subordinea sau coordonarea Guvernului, care au atributii legale in privinta gestionarii Platformei nationale de programare pentru vaccinarea impotriva COVID-19 si a Registrului Electronic National de Vaccinari (RENV).

Dupa ce a fost sesizat DIICOT-ul in urma verificarilor Corpului de Control, iar ministrul Voiculescu a fost demis, acesta a declarat ca premierul Florin Citu are un comportament demn de junta militara, care nu are nicio legatura cu o tara europeana.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: