DIICOT are un nou sef. Robert Cazanciuc l-a propus pe Daniel-Constantin Horodniceanu. Ce experienta are

news

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, l-a propus pe procurorul Daniel-Constantin Horodniceanu pentru functia de procuror sef al DIICOT.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, ministrul Justitiei a transmis joi Consiliului Superior al Magistraturii propunerea pentru numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu in functia de procuror sef al DIICOT.

Conform reglementarilor legale in vigoare, procurorul sef al DIICOT este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Horodniceanu are o vechime in functia de procuror de 16 ani, din care 6 ani in functii de conducere. In prezent este procuror-sef al Serviciului Teritorial Iasi al DIICOT. A fost procuror-sef al Biroului Teritorial Iasi — DIICOT, in perioada iunie 2006 — iunie 2009, respectiv procuror — sef al Serviciului Teritorial Iasi — DIICOT in perioada iunie 2012 — 2015. De asemenea, a fost formator in cadrul Institutului National al Magistraturii in probleme de etica si deontologie profesionala a magistratului; formator in domeniul ascultarii copilului in cadrul procedurilor judiciare, precum si in domeniul protectiei victimelor infractiunilor de violenta si trafic de persoane.

A absolvit cursuri postuniversitare in domeniul dreptului penal, al eticii si deontologiei profesionale a magistratilor, protectiei victimelor infractiunilor de violenta si trafic de persoane, infractionalitatii informatice, consolidarii capacitatii sistemului judiciar din Romania de a face fata noilor provocari legislative si institutionale. A semnat mai multe articole de specialitate juridica.

In cadrul dialogului cu ministrul Justitiei, Horodniceanu a identificat si prezentat obiective si masuri clare si pragmatice privind eficientizarea activitatii structurii, dovedind abilitati de organizare, comunicare, spirit de echipa si viziune strategica asupra directiilor de dezvoltare a DIICOT, se arata in comunicatul citat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: