DIICOT il contrazice pe Tudorel Toader in scandalul SIPA: Ministrul Justitiei nu a trimis niciun document

news

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, anunta, joi, ca a transmis procurorilor DIICOT documente privind arhiva SIPA, precizand ca din acte ar fi fost copiate 3.000 de pagini. Surse judiciare sustin ca la parchet nu au ajuns probe transmise de Ministerul Justitiei.

„La ANP exista xeroxul cu care s-au copiat cele 3.000 pagini si care e sigilat. La ANP exista condicile privind vizitatorii in arhiva. Am solicitat aceleasi informatii si de la oficiul care elaboreaza certificate ORNISS. Acele relatii se refera la diversi fosti angajati sau neangajati ai Ministerului Justitiei care azi se afla in alte demnitati sau in Ministerul Justitiei dar care se afla la adapostul prezumtiei de nevinovatie.

Eu, ca ministru, nu ma uit ca a intrat de pe condica in ziua de la ora cutare. Asta e treaba procuroului de caz, a celor de la DIICOT. Dosarul e la DIICOT, dansii l-au pornit iar documentele trimise de mine constituie temei pentru extinderea cercetarii dar eu nu pot divulga ce au dansii”, a declarat Tudorel Toader.

Pe de alta parte, surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca nu s-au primit documente de la Ministerul Justitiei.

Procurorii DIICOT au deschis in luna mai un dosar in care au inceput urmarirea penala in rem, privind arhiva SIPA. Sunt investigate fapte de detinere fara drept a unui document ce contine informatii secrete de stat si neglijenta. Cercetarile au fost demarate ca urmare a unei plangeri pe care a depus-o judecatorul Cristi Danilet.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: