Perchezitii DIICOT in mai multe judete, au fost prinsi medici care au refolosit stenturi de la persoane decedate pentru operatii pe inima: „Au pus in pericol sanatatea si chiar viata unor persoane”

news

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism fac mai multe perchezitii in judetele Brasov, Iasi, Neamt si Suceava. Medici de la  Sf. Spiridon din Iasi si cei de la Spitalului Militar Regina Maria din Brasov sunt cercetati dupa ce ar fi operat mai multi pacienti pe inima, montand stenturi prelevate de la persoane decedate. 

„In cursul zilei de azi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul PICCJ – SUPC, politisti din cadrul I.G.P.R. – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si Directia de Investigatii Criminale, I.P.J. Brasov, Iasi, Neamt si Suceava, pun in aplicare 24 de mandate de perchezitie domiciliara pe raza judetelor Brasov, Iasi si Neamt, la sediile sociale ale unor firme specializate in distribuirea de aparatura medicala, la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate in activitatea infractionala sau imobile detinute de acestia.

De asemenea, vor fi efectuate perchezitii domiciliare la sediul unei primarii comunale, la sediile unor unitati medicale – spitale si la sediul unei organizatii non-guvernamentale.

Din cercetari au rezultat indicii cu privire la faptul ca unele cadre medicale ar fi efectuat mai multe interventii chirurgicale, cu incalcarea procedurilor de lucru si a indicatiilor de utilizare a dispozitivelor medicale, care au afectat ori au pus in pericol integritatea corporala, sanatatea si chiar viata unor persoane, pacienti ai acestora.

In cauza este inceputa urmarirea penala in rem sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, luare de mita, dare de mita, fals intelectual, uz de fals, inselaciune, fals material in inscrisuri sub semnatura privata, precum si continuarea executarii lucrarilor dupa dispunerea opririi acestora de catre organele de control competente”, au transmis reprezentantii DIICOT.

Potrivit IGPR, „cadre medicale ar fi efectuat mai multe interventii chirurgicale, cu incalcarea procedurilor de lucru si a indicatiilor de utilizare a dispozitivelor medicale cardiace (stimulatoare cardiace si defibrilatoare), care au afectat ori au pus in pericol integritatea corporala, sanatatea ori viata unor persoane, pacienti ai acestora.

Dupa efectuarea perchezitiilor domiciliare, echipele constituite impreuna cu organele de control din cadrul ANAF – Directia Generala Antifrauda Fiscala – Directia regionala antifrauda fiscala Suceava vor efectua controale specifice, in vederea luarii masurilor legale cu privire la operatiunile derulate de societatile comerciale vizate, in domeniul producerii si distributiei de echipamente si dispozitive medicale.

De asemenea, vor fi puse in executare noua mandate de aducere ale persoanelor cercetate in cauza si vor fi citati mai multi martori, in vederea audierii, activitatile urmand a fi desfasurate la sediul IPJ Iasi.

La actiune participa politisti din cadrul IGPR – Directia de Investigatii Criminale si Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, precum si din cadrul serviciilor de investigare a criminalitatii economice, de investigatii criminale, pentru actiuni speciale si criminalistica ale IPJ Brasov, IPJ Iasi, IPJ Neamt si IPJ Suceava.

Echipele participante la operatiune beneficiaza de sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul IGPR si al Ministerului Sanatatii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: