DIICOT, precizari chiar din fata casei lui Dinca despre evolutia cazului: „Suntem toti la serviciu fara sa tinem cont de concedii sau de timp liber”

news

Procurorul-sef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, a declarat ca in cazul de la Caracal s-au facut pasi si se asteapta rezultatul unor analize stiintifice.

Aceasta se afla duminica la casa suspectului din Caracal, unde au fost reluate cercetarile.

„S-au facut pasi, insa informatiile acestea care apar in cadrul anchetei cred ca fac foarte mult rau si rudelor si oamenilor care sunt foarte apropiati de cele doua victime. Haideti sa incercam sa transmitem toate datele, dar sa fim si oameni in acelasi timp. (…) A fost un timp in care totul s-a condensat, colegii mei au stat aici de la 3 dimineata de cand am preluat dosarul. Pe data de 26 (n.r. – iulie) au stat aici aproape non-stop. Suntem toti la serviciu fara sa tinem seama de concedii sau timp liber. Incercam sa facem tot ce este omeneste posibil sa demonstram adevarul. (…) Asteptam rezultatul unor analize stiintifice. In momentul in care o sa le aflam o sa le valorificam”, a afirmat Hosu, citata de Agerpres.

Ea a aratat ca in acest caz cautarile sunt dificile, avand in vedere ca este vorba de un spatiu foarte mare.

„Este foarte dificil. Este o locatie foarte mare, care trebuie luata la milimetru. O sa incercam sa facem treaba cat se poate de bine si utilizand toate mijloacele de investigare speciale pe care le are si Parchetul si Politia”, a mentionat Giorgiana Hosu.

In opinia acesteia, ancheta nu este ingreunata de faptul ca suspectul nu este cooperant.

„Din punctul meu de vedere, nu. Pana la urma suspectului trebuie sa-i demonstrezi cu probe activitatea infractionala”, a spus Giorgiana Hosu.

Intrebata daca au fost gasite probe pentru infractiunea de omor, ea a raspuns: „Lasati-ne sa gasim probe, sa le valorificam, sa schimbam incadrarea juridica si sa comunicam”. Ea a sustinut ca acest lucru este posibil sa se intample zilele acestea.

Despre dosarul aflat pe rolul DIICOT in cazul fetei de 18 ani, ea a aratat ca era inceputa urmarirea penala pe fapta de trafic de persoane, insa a aratat ca la vremea respectiva nu exista un cerc de suspecti.

„Nu puteam lega fotografia unei masini de nimic altceva. (…) Colegii mei s-au miscat foarte repede, zic eu, pe o cauza in care aveam foarte putine indicii din mai pana in acest moment. Nu cred ca se putea mai mult decat au facut. Daca se putea mai mult decat au facut pana la urma o sa venim si o sa recunoastem si asta. In acest moment, haideti sa strangem tot si pe urma comunicam si vedem si ce am facut bine si ce am gresit”, a mai spus reprezentantul DIICOT.

Ea a mai aratat ca in cazul primei fete disparute s-a mers si pe pista rezultata in urma telefoanelor date de bunicul acesteia.

„Din cate stiu de la colegii mei s-a mers pe o asemenea pista. Nu au avut date noi in urma analizei facute”, a aratat Giorgiana Hosu.

Intrebata daca au fost extinse cercetarile si in alte cazuri de disparitie, ea a raspuns. „Incercam si o asemenea pista de ancheta, deocamdata important in acest moment sunt cele doua victime”.

Hosu a aratat ca deocamdata incadrarea este de trafic de minori. „O sa incercam sa mergem pe toate pistele si sa facem la sfarsitul cauzei incadrarea juridica corecta”, a mentionat ea.

Intrebata daca se poate vorbi de eventuali complici, procurorul DIICOT a raspuns: „Haideti sa nu inlaturam nicio cale pe care am putea merge si nicio posibilitate de a ancheta lucrurile si poate reusim pe parcurs sa ne dam seama. Nu avem intentia de a ascunde ceva, singura noastra grija este sa nu tulburam lucrurile foarte mult si sa nu spunem lucruri care sa nu se adevereasca ulterior”.

Cercetarile la locuinta lui Gheorghe Dinca, barbatul suspectat in cazul disparitiei fetei de 15 ani din Dobrosloveni, au fost reluate duminica dimineata. La fata locului a fost adus si barbatul, pe numele caruia a fost emis mandat de arestare preventiva, fiind acuzat de viol si trafic de minori. Anchetatorii incearca sa gaseasca noi indicii si probe in acest caz.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: