DIICOT: Traficanta de droguri in varsta de 87 de ani prinsa in Ialomita. Ea face parte dintr-un grup care comercializa droguri de mare risc

news

Droguri DIICOT

DIICOT a destructurat o grupare de trafucanti de droguri din judetul Ialomita rontre membrii careia se afla si o femeie in varsta de 87 de ani. Numele acesteia este Griselda Blanco.

„La data de 29 februarie 2024, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Ialomita, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Ialomita, au documentat activitatea infractionala a trei persoane, cercetate pentru constituirea unui grup infractional organizat si trafic de droguri de risc si mare risc.

Din cercetari a reiesit ca, in cursul anului 2023, trei persoane (membre ale aceleiasi familii), dintre care una aflata in executarea unei pedepse privative de libertate, ar fi constituit un grup infractional organizat avand ca scop savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc si mare risc si ar fi efectuat, in perioada iunie 2023 – februarie 2024, activitati de coordonare, colaborare si sprijinire in cadrul grupului, precum si activitatile de detinere, transport si vanzare de droguri de risc (canabis) si mare risc (cocaina), in judetul Ialomita.

In realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, la indicatiile si sub coordonarea celorlalti doi membri ai grupului, o femeie ar fi comercializat cantitati de canabis si cocaina, cu 1.700 de lei, la fiecare tranzactie.

In urma unei perchezitii domiciliare efectuate, la data de 29 februarie a.c., in comuna Misleanu, au fost descoperite si ridicate 22 de pungi din plastic transparent continand aproximativ 2,4 kilograme de canabis, 44.950 de lei, inscrisuri cu valoare probatorie, precum si alte mijloace de proba.

Cu privire la femeia cercetata, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Ialomita au dispus masura controlului judiciar, pentru 60 de zile, avand in vedere varsta inaintata a acesteia (87 de ani) si starea de sanatate specifica etatii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si Biroului Tehnic Criminalistic al D.I.I.C.O.T.

Actiunea a beneficiat de sprijinul unui echipaj al grupei canine din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, cu un caine specializat in depistarea substantelor stupefiante si de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Ialomita.

Facem precizarea ca, pe intreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de Procedura Penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”, a anuntat DIICOT.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: