Din cauza razboiului, comerciantii rusi au inlocuit berea occidentala cu bere chinezeasca. Consumul de alcool a crescut de la inceputul „operatiunii speciale”

externe

Problemele cu aprovizionarea cu bere din Europa au fost cauzate de razboi si sanctiuni. Belgia, Olanda, Cehia, Marea Britanie, Statele Unite si alte tari au incetat sa mai exporte bauturi alcoolice in tara agresoare. Astfel, Federatia Rusa a fost fortata sa treaca la produse asiatice – acum rusii vor bea bere chinezeasca Tsingtao, potrivit glavcom.ua.

Importurile din RPC se vor ridica la peste 40.000 de unitati si au crescut deja cu 12% fata de anul trecut.

Va reamintim ca indicatorii productiei de alcool la nivel general au crescut in Federatia Rusa. Rezultate neasteptate au devenit cunoscute in lupta lui Putin impotriva alcoolismului. In timp ce presedintele Rusiei este ingrijorat de abuzul de alcool in randul populatiei, productia de alcool din tara a crescut cu 10,8% de la inceputul anului.

In regiunile Federatiei Ruse, se inregistreaza rate destul de ridicate de morbiditate cu diagnosticele de „alcoolism” si „psihoza alcoolica”. Pentru a remedia situatia, presedintele rus Vladimir Putin recomanda lansarea unei campanii de promovare a unui stil de viata sanatos, dar in niciun caz „nu le interziceti oamenilor sa bea”, a sugerat el.

Anterior s-a raportat ca Putin a intrat in panica: S-a constatat ca oficialii rusi au inceput sa bea alcool mai des. Inainte de inceperea invaziei la scara larga, el nu a vorbit atat de des despre problemele cu alcoolismul in Rusia.

Cu toate acestea, dupa inceperea razboiului, dictatorul a inceput sa acorde o atentie deosebita problemei abuzului de alcool, deoarece era ingrijorat ca si in cercul sau apropiat si al conducerii de varf a Federatiei Ruse se face abuz de alcool.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: