Din dragoste pentru Rusia. Plesoianu ii ataca violent pe Dragnea si Tariceanu: „Cum puteti fi de acord cu asa ceva!? Nu accept si dezaprob ferm!”

politica

Deputatul PSD Liviu Plesoianu da publicitatii o scrisoare deschisa adresata lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu in care isi manifesta indignarea ca cei doi presedinti ai Parlamentului si-au manifestat „sustinerea neconditionata” fata de atacurile coordonate de SUA impotriva regimului de la Damasc.

„Cum puteti fi de acord cu asa ceva!?”, ii intreaba Plesoianu pe cei doi. „Chiar daca se va DOVEDI ca Presedintele sirian a folosit arme chimice, nu e corect sa asteptam mai intai sa se DOVEDEASCA!? Nu asa cereti si cerem si in cazul DNA, tocmai pentru a preintampina orice abuz sau orice eroare!? Va recomand sa nu va mai exprimati pe viitor in chestiuni atat de sensibile”, adauga deputatul PSD.

Iata mesajul lui Plesoianu, publicat pe Facebook:

Scrisoare deschisa catre Presedintele Senatului (domnul Calin Popescu-Tariceanu) si catre Presedintele Camerei Deputatilor (domnul Liviu Dragnea)

Imi exprim deopotriva nedumerirea, dezaprobarea si ingrijorarea cu privire la grabnicele dumneavoastra declaratii publice prin care va prezentati sustinerea totala si fara rezerve fata de recenta actiune militara realizata in Siria de SUA, Marea Britanie si Franta. Iata motivele:

1. Sunteti Presedintii PARLAMENTULUI Romaniei, iar in aceasta calitate ar trebui sa va ingrijoreze in primul rand faptul ca premierul britanic, doamna Theresa May, a luat decizia implicarii tarii sale in bombardamente FARA APROBAREA PARLAMENTULUI BRITANIC!

Cum puteti fi de acord cu asa ceva!? Nu tocmai dumneavoastra, nu tocmai noi vorbim despre Constitutia care spune ca Parlamentul este forul reprezentativ suprem al poporului!? Cum sa aplaude o interventie militara efectuata fara aprobarea Parlamentului britanic tocmai Presedintii Parlamentului din Romania!? Aveti idee despre scandalul din Marea Britanie care are loc in chiar aceste clipe? Cunoasteti faptul ca Theresa May trebuie sa dea socoteala chiar azi in fata Parlamentului britanic pentru faptul de a nu-l fi consultat!? Stiti ca, tot azi, se va incerca votarea in Parlamentul britanic a interdictiei absolute a implicarii armate a Marii Britanii fara acordul prealabil al Parlamentului!? Ati mai aflat, intre timp, ca deja a fost realizat un sondaj de opinie al carui rezultat este acela ca 54% dintre cetatenii Marii Britanii dezaproba gestul premierului britanic de a decide bombardarea Siriei fara acordul prealabil al Parlamentului!?

Sunt realmente ingrijorat de atitudinea dumneavoastra, nu o accept si o dezaprob ferm! Este impotriva oricaror principii democratice sa implici o tara intr-o interventie militara fara acordul Parlamentului acesteia! In tara noastra ni s-ar parea in regula o atare situatie!?

2. Asa cum nu sustin retinerea sau arestarea preventiva a unor oameni fara a exista indicii temeinice si probe indubitabile, tot asa nu sustin nicio interventie militara inainte de prezentarea PUBLICA a probelor care sa o justifice!

Stiti, oare, ca abia de cateva ore a intrat in actiune echipa de experti ai Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC)!? OIAC, care isi are sediul la Haga, a afirmat ca isi continua misiunea de ancheta privind presupusul atac chimic din Douma, in pofida loviturilor aeriene ale SUA, Frantei si Marii Britanii! Cu alte cuvinte, desi s-a purces deja la bombardarea Siriei, nu exista inca niciun rezultat OFICIAL al vreunei anchete, domnilor Presedinti ai Parlamentului Romaniei! Va suna pe undeva cunoscut? Seamana oare cu maniera de actiune a unor institutii de forta de pe la noi? Nu cumva ati picat in capcana dublei masuri!?

Chiar daca se va DOVEDI ca Presedintele sirian a folosit arme chimice, nu e corect sa asteptam mai intai sa se DOVEDEASCA!? Nu asa cereti si cerem si in cazul DNA, tocmai pentru a preintampina orice abuz sau orice eroare!?

3. Ma asteptam la o minima retinere din partea dumneavoastra si dintr-un alt motiv, care tine chiar de evidente, probe, documente, recunoasteri si fapte. Sunt convins ca nu va e straina situatia ulterioara interventiei din Irak, din anul 2003, interventie justificata la acel moment de „probe evidente referitoare la producerea de arme de distrugere in masa”. Sunt convins ca aveti cunostinta despre declaratiile lui Hans Blox, cel care a condus echipa ONU in Irak si care a exprimat in repetate randuri faptul ca echipa Organizatiei Natiunilor Unite NU a descoperit NICIO DOVADA despre existenta arsenalului incriminat! Probabil stiti si ce a spus Scott Ritter (si el fost inspector ONU): inca din 1998, nici guvernul britanic si nici cel american nu s-au aflat in posesia vreunui raport care sa ateste ca existau dovezi categorice ca Saddam Hussein ar fi produs si/sau detinut arme de distrugere in masa.

Mai cunoasteti, sunt convins, si raportul devastator al Senatului american la adresa CIA. Comisia senatoriala afirma in 2004 (razboiul din Irak la care se face referire a avut loc in 2003) ca majoritatea concluziilor serviciilor de spionaj referitor la armele irakiene au fost exagerate sau nu au fost sprijinite de informatii din teren. Dupa cum stiti, raportul serviciilor secrete (elaborat in 2002) a fost unul dintre elementele folosite de administratia americana pentru a justifica razboiul din Irak…

Am convingerea ca ati aflat de Raportul respectiv, prezentat in toamna anului 2004 in fata Congresului american – Raportul Grupului de Ancheta asupra Irakului. Raportul, care spulbera definitiv mitul armelor irakiene de distrugere in masa, contine trei volume, insumand aproape 1.000 de pagini, rod al unor ample investigatii intreprinse timp de un an si jumatate!

De asemenea, sunt convins ca aveti toate informatiile necesare si cu privire la raportul semnat „Sir John Chilcot”, in care se prezinta nenumarate dovezi in sensul ca Tony Blair (premierul britanic la acea vreme) a implicat Marea Britanie in razboiul din Irak inducand in eroare Parlamentul britanic cu privire la „armele de distrugere in masa”.

Ati auzit nadajduiesc si de declaratia fostului ministru de Externe britanic, laburistul Robin Cook: „Toate datele demonstreaza ca razboiul din Irak a fost O GRESEALA TRAGICA”!

Nu in ultimul rand, cred ca stiti si ce a declarat peste ani insusi premierul britanic, domnul Tony Blair: „Trebuie sa accept acum realitatea ca nu au existat stocuri de arme gata sa fie desfasurate”!

Iar acestea sunt doar cateva informatii. Daca doriti, putem intra oricand intr-o discutie mai ampla, despre sursele occidentale ale armelor din Orientul Mijlociu si despre extraordinara „Primavara araba”… Ceva prudenta in declaratii n-ar strica, nu-i asa!?

CONCLUZIE:

Daca tot s-a facut vorbire (pe buna dreptate) in ultimele zile referitor la deviza SRI („Patria a priori”), in ideea ca e gresita si ca nu inseamna „inainte de toate”, ci „inainte/independent de experienta”, atunci ma tem ca, prin graba de a va manifesta public sustinerea fata de bombardarea Siriei, ati cazut chiar dumneavoastra in capcana acestui „a priori”! Inainte de a se finaliza ancheta, inainte de a fi prezentate probe, inainte de a exista acordul Parlamentului (cazul Marii Britanii), v-ati exprimat… aprioric. Va recomand sa nu va mai exprimati pe viitor in chestiuni atat de sensibile decat „a posteriori”…

Evident ca folosirea unor arme chimice e o crima impotriva umanitatii, insa toate normele care stau la baza relatiilor internationale cer si administrarea unor probe. Or, despre ce probe putem vorbi cata vreme au avut loc bombardamente INAINTE ca echipa de experti ai Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice sa-si inceapa propriu-zis activitatea!??

De asemenea, daca suntem responsabili, in Romania si in toate celelalte tari, vom cauta explicatii si solutii nu doar cu privire la problema momentului, ci si cu privire la situatia generala creata in Siria. Pana la orice nou atac, cu sau fara arme chimice, in Siria au murit deja 500.000 de oameni si 2.000.000 au fost raniti! Si sa nu-mi spuna NIMENI ca, in ceea ce priveste Siria, statele occidentale sunt binele absolut, pur, inocent si imaculat! In Siria, singurii inocenti sunt civilii raniti si civilii care mor…

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: