Din inima Europei, Iohannis anunta o lupta pe viata si pe moarte cu penalii: „Va fi dureros si urat. Nu vreau sa-mi imaginez ca baietii rai vor castiga”

politica

Coruptia este o problema endemica in Romania, dar care poate fi eradicata pe baza unui proces indelungat, dureros si urat, a declarat presedintele Klaus Iohannis, miercuri, in plenul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

„Lupta impotriva coruptiei in Romania nu este o sarcina usoara, este foarte complicata, dar cred in Romania, cred in capacitatea romanilor sa construiasca o democratie solida si matura si cred ca in Romania poate fi eradicata coruptia, dar de la acest deziderat la fapte este o cale lunga. Suntem determinati sa mergem pe aceasta cale si, in prezent, luptam cu coruptia cu rezultate bune.

Daca cineva isi imagineaza ca fenomenul coruptiei, care este o problema endemica in Romania, poate fi eradicat in 1, 2 sau 10 ani, greseste. Lupta impotriva coruptiei este un proces indelungat, dureros si urat, care scoate la lumina cele mai urate fete ale societatii. Si faptul ca noi luptam cu coruptia duce la breaking-news-uri zilnice”, a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

Presedintele a aratat ca fenomenul coruptiei nu poate fi combatut pe termen scurt.

„Acest lucru este extrem de stresant pentru societate si, mai ales, pentru politicieni si rezultatele vin, dar vin incet. De aceea cred ca nu se poate lupta cu coruptia pe termen scurt. Coruptia poate fi combatuta si probabil eradicata daca crezi in aceasta lupta. Daca vom continua sa luptam cu coruptia vom castiga, daca nu, baietii rai vor castiga si nici nu vreau sa-mi imaginez asa ceva pentru Romania”, a conchis el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: