Din nou CRIZA in Grecia: Premierul si-a anuntat demisia si a cerut alegeri anticipate

externe

Premierul grec Alexis Tsipras a anuntat joi seara ca isi da demisia de la conducerea guvernului si a cerut organizarea de alegeri anticipate, transmit agentiile internationale de presa.

‘Mandatul pe care l-am primit la 25 ianuarie si-a atins limitele. Acum, poporul trebuie sa se pronunte. Voi, prin votul vostru, veti decide daca v-am reprezentat curajos in fata creditorilor, daca acest acord (cu creditorii) este de ajuns’, a spus Tsipras intr-un mesaj televizat.

„Suntem obligati sa respectam acordul, dar ne vom lupta sa atenuam consecintele adverse”, a adaugat el, subliniind ca nu a obtinut acordul pe care si l-a dorit, dar ca acesta este cel mai bun in conditiile date.

„Voi incerca sa obtin votul poporului grec pentru a conduce tara si pentru a continua programul nostru de guvernare”, a mai declarat Tsipras, precizand ca are „obligatia morala” de a pune ceea ce a facut la judecata poporului.

El si-a inaintat demisia presedintelui grec si a cerut ca alegerile anticipate sa fie organizate cat mai repede posibil, scrie Agerpres.

Anterior, surse guvernamentale au declarat ca Tsipras va propune organizarea de alegeri anticipate pana la 20 septembrie si ca a avut consultari prin telefon pe aceasta tema cu liderii partidelor de opozitie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: