Din tomberon, la puscarie. Dan Diaconescu, condamnat la cinci ani si sase luni de inchisoare. Ultimele sale declaratii senzationale

news

Dan Diaconescu, control judiciar, liber, tribunal, Constanta, acte sexuale cu minore

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv miercuri de judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti la 5 ani si 6 luni inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de santaj.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe langa condamnarea la inchisoare cu executare a fondatorului PP-DD, si interzicerea desfasurarii de catre acesta a oricarei activitati in presa scrisa sau audio-video, ca pedeapsa complementara, pe o perioada de cinci ani dupa executarea pedepsei de cinci ani si sase luni.

Magistratii au decis ca, in cazul fondatorului OTV, sa fie scazuta din pedeapsa perioada in care el a fost retinut si arestat preventiv, respectiv intre 22 si 25 iunie 2010.

Dan Diaconescu a fost ridicat de politisti, miercuri, de la locuinta sa si va fi dus la Penitenciarul Rahova, dupa ce a fost condamnat definitiv la cinci ani si sase luni de inchisoare cu executare, fondatorul OTV declarand ca i-au inchis televiziunile, partidul, iar acum il inchid si pe el.

Cred ca niciun roman nu mai are acum incredere in justitie. Mi-au inchis televiziunile, mi-au inchis partidul, acum ma inchid pe mine„, a spus Dan Diaconescu, dupa ce a fost scos, cu catuse la maini, din locuinata sa din cartierul Primaverii.

 Diaconescu a mai spus ca, pentru prima data, va fi „intretinut de telespectatori„, adaugand ca nu si-ar fi dorit acest lucru.

In acelasi dosar a fost condamnat si Doru Parv, fost realizator de programe la OTV, la o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, el neavand dreptul de a desfasura vreo activitate in presa scrisa sau audio-video, pe o perioada de cinci ani dupa ce iese din inchisoare.

Procurorii au aratat, in rechizitoriu, ca in perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi amenintat in mod repetat, atat in mod direct, in cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din 21 iulie 2009, difuzata de postul de televiziune OTV, cat si indirect, prin intermediul lui Dorel Parv, pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, pentru a-l determina sa le dea suma totala de 200.000 de euro.

„Amenintarea a constat in dezvaluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului ca ar fi corupt, ca ar fi savarsit tranzactii ilicite cu terenuri agricole apartinand cetatenilor comunei, pagubindu-i pe acestia, ca are o avere importanta obtinuta ilicit si ca face trafic de influenta pe langa unii ministri”, preciza DNA, citata de Mediafax.

Ion Mot, sub presiunea acestor amenintari, i-ar fi dat lui Dorel Parv suma de 30.000 euro si 42.000 lei, „scopul fiind ca banii sa ajunga, in final, la Dan Diaconescu”.

De asemenea, in cursul lunii aprilie 2005, Dan Diaconescu l-ar fi amenintat de mai multe ori, atat in mod direct, in cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din seara zilei de 20 aprilie 2005, cat si indirect, prin intermediul lui Ghezea Mitrus, realizatorul emisiunii „Semnal de alarma” difuzata pe acelasi post de televiziune, pe omul de afaceri Paul Petru Tardea, pentru a-l determina sa-i dea suma totala de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

„Amenintarea a constat in difuzarea, pe postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana santajata, cum ar fi date despre trecutul infractional al acesteia si afirmatii legate de fraudarea jocului televizat Eurotombola, organizat de societatea comerciala condusa de respectivul om de afaceri, joc difuzat de un post de televiziune concurent”, potrivit procurorilor DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: