Dinastii pesediste: sotia unui fost primar PSD, condamnat pentru coruptie, a ocupat patru ani functia acestuia, dar acum se retrage, pentru ca barbatul are voie sa candideze din nou

politica

Ionică Gheorghieci, primar, Godeanu, dinastie PSD, functie, coruptie

Intr-o comuna din Mehedinti, primaria pare mai degraba o mostenire de familie, transmisa de la pesedist la pesedist, ca intr-o veritabila dinastie. Dupa ce un baron PSD a fost condamnat la inchisoare, sotia acestuia i-a luat locul. Acum, la cativa ani de la ispasirea pedepsei, politicianul isi vrea functia inapoi.

In 2020 la conducerea primariei Godeanu a venit Sabina Gheorghieci, sotia fostului primar. Totul dupa ce Ionica Gheorghieci a fost condamnat la inchisoare cu suspendare in 2017, iar timp de 5 ani nu a mai avut voie sa ocupe vreo functie publica.

Acum, dupa ce timp de 4 ani sotia i-a tinut locul cald la primarie, Ionica Gheorghieci revine in cursa pentru post. De celalata parte, partenera sa a anuntat ca se retrage si nu va mai candida pentru un nou mandat, transmite Realitatea Plus.

Ionica Gheorghieci si-a inceput mandatul de primar in anul 2008. Acesta insa a fost acuzat ca timp de 3 ani, intre 2009 si 2013 a fraudat folosind acte false un milion si jumatate de lei de la APIA.

Directia antifrauda a facut mai multe controale si asa au descoperit neregulile facute de primarul din Godeanu. Imediat acesta a fost luat in vizor de DNA, fiind ulterior condamnat la 2 ani si jumatate cu suspendare si obligat sa returneze banii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: