Dincu a stricat prietenia cu Dragnea. Seful PSD, atacat dur: „Este reprezentant de frunte al masei de politicieni corupti”

politica

Sociologul Vasile Dincu il ataca dur pe Liviu Dragnea intr-un text publicat pe blogul sau. Dincu, membru PSD, a fost pana de curand unul dinyre sfatuitorii de taina ai presedintelui PSD.

Dincu afirma ca Liviu Dragnea a sfidat opinia publica in numele dreptului celui care a castigat.

„Formata intre PSD si un partid de dreapta, condus de un fost premier liberal, coalitia de stanga avea ca principala problema, in ciuda faptului ca a fost aproape de a depasi 50% singura, lipsa acceptului presedintelui pentru ca liderul ei, cel care concentrase tot mesajul si atentia in campanie, sa se nominalizeze ca prim-ministru.

Condamnat intr-un proces anterior si tocmai acuzat de DNA intr-un nou proces, liderul aliantei castigatoare se afla intr-o situatie complicata. Isi pierde increderea in toata lumea, face o prima numire de premier care, in Ajunul Craciunului, socheaza pe toata lumea, o schimba apoi, alaturi de cea mai mare parte din prima echipa, construieste o noua echipa guvernamentala, formata aproape exclusiv din oameni apropiati, cu experienta mai putina, din judete sarace din sudul tarii si porneste o disperata lupta cu echipa presedintelui, pentru schimbarea unor legi neclare care permiteau, in viziunea majoritatii politicienilor, abuzuri ale DNA sau ale Justitiei, in general.

Asa se naste OUG 13, un act normativ al guvernului, care va aprinde Romania. Pentru ca se referea la amnistie si la modificari normative legate de abuzul in serviciu si avea ca destinatie salvarea unor lideri politici condamnati pentru coruptie sau abuz in serviciu, dincolo de reglementarea generala mai clara si reducerea unor abuzuri, dezbaterea a depasit repede continutul informational propriu-zis si a devenit o uriasa miza simbolica: societatea impotriva masei de politicieni corupti, cu reprezentant de frunte Liviu Dragnea, castigatorul bataliei electorale si cel care sfidase opinia publica, in numele dreptului celui care a castigat, propunand o echipa guvernamentala condusa de un premier femeie, musulman, dar mai ales considerat ca avand principala calitate aceea de umil servant al presedintelui PSD”, scrie Dincu pe blogul personal.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: