Dincu acuza Rusia ca provoaca Romania: „Incearca sa creeze o stare de neliniste, incearca sa-si arate forta in Marea Neagra”

externe

Ministrul Apararii, Vasile Dincu, a afirmat ca mai sunt momente in care nave militare rusesti se apropie de zona economica exclusiva a Romaniei din Marea Neagra, precizand ca nu sunt incidente care ar putea sa duca la declansarea unui conflict.

Vasile Dincu a fost intrebat, sambata, la Antena 3, daca navele rusesti mai patruleaza in apropierea platformelor din Marea Neagra din zona economica exclusiva a Romaniei.

“Exista momente in care se apropie foarte mult de zona exclusiva, sunt metode prin care Rusia incearca, alaturi de razboiul hibrid pe care il are in acest moment fata de tarile din flancul estic, fata de Europa, incearca sa creeze o stare de neliniste, incearca sa-si arate forta in Marea Neagra. Nu sunt incidente care ar putea sa duca la declansarea unui conflict”, a explicat ministrul Apararii, citat de news.ro.

Intrebat daca Armata Romana ar face fata in cazul unei invazii, Vasile Dincu a raspuns: “Armata Romana face parte din NATO asa cum vedeti pe teritoriul Romaniei si flancul estic a fost echilibrat foarte mult si in partea de sud, asa cum era partea de nord, Marea Neagra este egala Marii Baltice in acest moment. Avem in acest moment o responsabilitate comuna si Armata Romana ca parte a NATO alaturi de aliati ar putea sa faca fata la orice agresiune”.

Mai mult despre:

Comentarii: