Dincu anunta ca PSD „are un scor foarte bun in sondaje”, se apropie de 40%. PSD si PNL ar putea avea un candidat comun la Presedintie

politica

Fostul ministru Vasile Dincu a declarat, marti, in emisiunea Talk News de la Prima News TV, ca PSD are un scor foarte bun in momentul acesta, intre 35% si 40%. „Nu excludem candidatura comuna cu PNL”, a mai spus Dincu.

”Dupa parerea mea este un scor foarte bun ce avem in momentul acesta, este un scor intre 35 si 40, nu este sub 35. Este media noastra dintotdeauna. In conditii de criza, credem ca este foarte buna, suntem si la guvernare. Cu un 37% pentru candidatul tau si daca gasesti un candidat si o coalitie pentru acest candidat, pentru a castiga Presedintia, se calculeaza voturi in plus din partea nehotaratilor, a moderatilor, de la centru, conteaza abilitatea de a pune candidat, de a-l profila politic si de a face o platforma de centru stanga poate mult mai extinsa decat am facut noi si de a nu-ti asuma candidatul singur ca un singur partid, ca asta a fost marea noastra problema in ultimii ani”, a spus Vasile Dincu, citat de news.ro.

Intrebat despre scenariul unui candidat din afara, sau o sustinere pentru Mircea Geoana, Vasile Dincu a spus ca in acest moment partidul este in studiu.

”Acest lucru il vom hotari in una martie, aprilie anul viitor, facem cercetari in aceasta perioada, focus grupuri, cautam solutii evident ca prima variant este un candidat al nostru care sa se poata profila spre un scor de 50 si ceva la suta. (..) Prima noastra incercare si una dintre ipotezele pe care ne cercetam si care mi se pare ca este cea mai buna este sa candidezi cu presedintele partidului pentru ca el poate sa imobilizeze pe toti 37% care vin la vot”, a spus el.

Vasile Dincu a mentionat ca in acest moment, Marcel Ciolacu ”actioneaza asa cum trebuie”. ”Marcel Ciolacu, in acest moment, fara sa se profileze ca si candidat, are un lucru care s-ar putea sa fie un avantaj, chiar daca se spune ca nu e un avantaj, are o nonsalanta in ceea ce priveste puterea, nu isi doreste puterea cu orice pret, chestiunea aceasta poate sa il ajute sa faca echipa in jurul lui, sa aduca oameni, sa promoveze oameni”, a mai aratat Vasile Dincu.

Intrebat daca crede ca va functiona aceasta rotativa a premierilor, Dincu a raspuns: ”Asta este o supozitie greu de facut fiind convins suta la suta. Eu cred ca va functiona, noi suntem hotarati, PSD, sa mergem acolo cu Marcel Ciolacu premier, asa cum ne-am inteles. Sigur, in underground-ul politicii, unde sunt de multa vreme, sunt mai batran, acolo exista temeri din partea tuturor. Si pesedistilor le e teama ca nu se va intampla asta, ca penelistii nu se vor tine de cuvant, exista si la PNL aceasta idee ca nu se poate sa dam noi puterea, mai bine facem alegeri anticipate, pe care daca le-am face, s-ar putea sa avem o surpriza si PSD si PNL”, a aratat Dincu.

Despre o candidatura comuna PNL-PSD, Dincu a spus: ”Nu excludem nimic, noi mergem cu buna credinta in aceasta alianta cu liberalii. Nu este exclus, sunt mai multe scenarii pe care le gandim, sigur ca trebuie sa vrea si PNL, acest lucru trebuie sa vrea si electoratul. In sondaje, ca sa va spun sincer, oamenii prefera candidaturi comune mai degraba, dar nu cu majoritate exceptionala. (..) Nu este o cerere foarte puternica, este mai mult raspunsul la o intrebare. Oamenii vor mai degraba pace decat conflict”, a afirmat senatorul PSD.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: