politica

Dincu anunta deja referendum pentru demiterea lui Clotilde Armand: „Organizatia Bucuresti, cu Gabriela Firea ca sef al ei, sunt pregatiti sa protesteze mult mai consistent”

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, a anuntat miercuri ca PSD intentioneaza sa convoace un referendum pentru demiterea lui Clotilde Armand dupa ce Antena 3 si RTV au sustinut ca numaratoarea efectuata de politisti arata ca Tudorache a castigat alegerile in Sectorul 1. „Organizatia Bucuresti, cu Gabriela Firea ca sef al ei, sunt pregatiti sa protesteze mult mai consistent in acest sens si noi o sa cautam solutii sa se refaca alegerile acolo”, a declarat Dincu.

„Aici avem o lege proasta, dupa parerea mea. Chiar daca un primar este instalat prin frauda, in legea noastra se spune ca nu e posibil sa-l mai schimbi, sa faci alegeri anticipate.

Noi o sa insistam aici, inclusiv in schimbarea legislatiei, pentru ca este nefiresc ca cineva care a fraudat un proces electoral, dupa aceea cineva sa ramana, sa faca uzufructul acestei functii.

Organizatia Bucuresti, cu Gabriela Firea ca sef al ei, sunt pregatiti sa protesteze mult mai consistent in acest sens si noi o sa cautam solutii sa se refaca alegerile acolo.

Cred ca singurul lucru corect este ca sa se refaca alegerile. Spun unii juristi ca se pot gasi solutii ca, din punct de vedere juridic, sa se anuleze alegerile respective.

(…) Cred ca am putea, o sa studiem la partid, daca nu putem sa adunam semnaturi pentru un referendum de demitere a primarului. O sa studiem si aceasta posibilitate, la sfarsitul acestei saptamani, cand avem o sedinta cu toti presedintii de organizatii. Cu siguranta, si acest subiect va fi discutat”, a declarat Dincu, la Gold FM, intr-un interviu acordat lui Cozmin Gusa.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, reactioneaza taios dupa ce Romania TV si Antena 3 au anuntat ca politistii au terminat de numarat voturile din Sectorul 1, cele dpua posturi sustinand ca penalul Daniel Tudorache a castigat alegerile. „Oameni buni, nu-i credeti. Lasati-i sa urle de disperare pentru ca au pierdut privilegiile si le-am distrus reteaua de facut bani necinstiti”, spune Armand.

„E oficial…dar pe surse! La A3, RTV si restul publicatiilor abonate pana acum la banii locuitorilor din Sectorul 1 se spune ca am pierdut alegerile. Sunt stiri false.

Este a 4 oara in ultimele 6 luni cand aflam ca hotul striga hotii si se jura ca nu fura. Dl. Ciolacu declara ca imi dau demisia iar restul pesedistilor vor fi fericiti pentru ca vor putea jefui in continuare comunitatea din Sectorul 1. Ghinion. Nu plec nicaieri iar rezultatul alegerilor a fost validat de 4 instate judecatoresti. Nimeni si nimic nu mai poate sa rastoarne rezultatul alegerilor. Nici macar sectia creata de Dragnea.

Ati mintit poporul cu televizorul, dle. Ciolacu. De cele 473 de procese verbale gasite flagrant asupra unui membru PSD deasupra sediul Biroului Electoral de Sector 1 in Directia de Mediu a primariei pare ca au uitat pesedistii. Si de ancheta de la Sectia 4 de politie sau de imunitatea fostului primar obtinuta cu un post de parlamentar.

Oameni buni, nu-i credeti. Lasati-i sa urle de disperare pentru ca au pierdut privilegiile si le-am distrus reteaua de facut bani necinstiti.

Cu cat urla mai tare cu atat inseamna ca facem ceea ce trebuie. Am inceput sa arat romanilor dimensiunea jafului pesedist din Sectorul 1 si nu ma voi opri pana cand toti cei responsabili vor plati in fata Justitiei pentru faradelegea lor. Continuam”, a anuntat Armand pe Facebook.

Ea a adus din nou aminte cati bani au fost livrati televiziunilor si publicatiilor de fosta admistratie PSD.

„Bani (dintr-un singur contract) de la locuitorii sectorului oferiti de fostul primar pentru stiriile false de acum:
– B1 TV: 100.050 de euro;
– Antena 3: 70000 de euro;
– Romania TV: 69.000 de euro;
– Luju.ro: 50.000 de euro;
– Luis Lazarus Live: 30.000 de euro”, a reamintit Armand.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut miercuri lui Clotilde Armand sa demisioneze din functia de primar al Sectorului 1 daca Sectia Speciala va anunta ca Dan Tudorache a obtinut cele mai multe voturi.

„Nu am uitat filmarile din acele nopti in care se pleca cu sacii. Haideti sa asteptam comunicatul ofiocial si sa vedem adevarul. Doamna primar de la Sectorul 1 cred ca isi va da demisia daca se dovedeste ca a pierdut alegerile.

Sa vedem ce infractiuni au fost identificate, sa vedem cum s-a putu ajunge aici. Va aduceti aminte cand domnul Barna a fost in sectia de numarare a voturilor?

In acest moment vorbim de o frauda electorala in sectorul zero al capitalei Romaniei. Vom vedea cine e implicat si cine a facilitat aceasta frauda. Vom vedea apoi reactia noastra. Nu poti sa ramai primarul sectorului atunci cand se dovedeste ca esti primar prin frauda”, a declarat Ciolacu pentru DC News.

Antena 3 si Romania TV au anuntat, miercuri dimineata, ca politistii ar fi terminat de numarat voturile din Sectorul 1, de la alegerile locale, si ca Dan Tudorache ar fi castigat de fapt alegerile.

Antena 3 sustine ca au fost descoperite diferente mari intre voturile renumarate si cele raportate de sectii.

„Din primele date reiese ca doua seri la rand s-ar fi umblat la buletinele de vot. 10 politisti au renumarat voturile, fiind un proces destul de dificil, tinand cont ca unii saci cu buletine erau uzi si foile lipite intre ele”, a anuntat Antena 3.

Un comunicat oficial privind numaratoarea voturilor va fi emis abia maine, anunta si Romania TV. RTV a mai transmis ca Daniel Tudorache ar avea cu 1.000 de voturi in plus fata de contracandidata sa, Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1.

„Astept sa vina un comunicat maine sau cel tarziu vineri si atunci voi putea spune exact ce s-a intamplat in Sectorul 1 la alegeri. Procurorul de caz ne va comunica maine ce a descoperit la renumararea voturilor. E adevarat, aceasta renumarare trebuia sa aiba loc in jurul datei de 1 octombrie, dar o parte dintre membrii Oficiului Electoral de Sector s-au opus. Banuiesc ca aveau informatii si trebuia sa se opuna. Vom vedea. Nu o sa fac niciun comentariu pana cand nu voi avea un comunicat oficial”, a declarat Daniel Tudorache la Antena 3.

Intrebat daca imaginile prezentate in urma alegerilor, in care cateva persoane umblau la sacii cu voturi, au contat, Tudorache a fost de parere ca, fara acele imagini, nu s-ar fi demarat o ancheta: ”In urma acelor imagini, PSD-ul impreuna cu mine am facut acea solicitare la SIIJ, de renumarare a voturilor. Daca nu existau acele imagini nu cred ca ajungeam aici”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Seful CJ Calarasi, prezent la DNA Constanta unde asista la o perchezitie informatica

Seful CJ Calarasi, Vasile Iliuta (PSD), este prezent vineri dimineata la sediul DNA Constanta pentru…

12 minute ago

Ministrul de Interne, Catalin Predoiu, da asigurari ca „nu exista riscul unui flux masiv de migranti ilegali” in Romania

Ministrul de Interne, Catalin Predoiu, a afirmat ca, de la inceputul acestui an, s-au inregistrat…

26 de minute ago

FMI prognozeaza ca economia „de razboi” a Rusiei va creste cu 3,2% in 2024, depasind toate economiile avansate, inclusiv SUA

Potrivit Fondului Monetar International, se asteapta ca economia Rusiei sa creasca semnificativ mai rapid decat…

56 de minute ago

Germania va reconstrui Ucraina dupa razboi, anunta vicecancelarul Robert Habeck. Politico: „Vor fi bani de facut din reconstructia Ucrainei”

Aflat in Ucraina, Robert Habeck se gandeste la viitorul de dupa razboi, relateaza Politico. Impreuna…

5 minute ago

Amenintarea cu bomba de la bordul unui avion care zbura spre Egipt si a aterizat de urgenta la Timisoara s-a dovedit a fi falsa

Alarma cu bomba de la bordul unui avion care transporta pasageri de la Wroclaw (Polonia)…

O oră ago

UK inapoi inapoi in Erasmus. UE vrea sa anuleze o parte din efectele Brexit-ului, cel putin pentru persoanele cu varsta intre 18 si 30 de ani

Uniunea Europeana incearca sa imbunatateasca mobilitatea intre cele 27 de state membre ale sale si…

4 minute ago