Dincu il vrea pe Ciolacu presedinte al Romaniei: „Are toate atributele, are tot partidul in spatele sau”

politica

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, a anuntat ca ”in acest moment” Marcel Ciolacu este persoana potrivita pentru a candida din partea PSD la presedintia Romaniei. ”El spune ca vom face alegeri interne, ca aceste alegeri interne o sa stabileasca mai bine, dar sa vedem daca vom avea alternative. Dar in acest moment el are, din perspectiva noastra, are toate atributele, pentru ca iti trebuie un lucru ca sa fii candidat: in primul rand trebuie sa ai tot partidul in spatele tau”, afirma Dincu.

”In momentul acesta, Marcel Ciolacu spune ca nu va candida si este sincer cand spune ca nu va candida, pentru ca el spune ca in acest moment un presedinte al PSD-ului nu poate sa castige acel plus de care avea nevoie pentru ca sa faca o majoritate.

Eu cred ca pana ce vom gasi, sa zicem, alte solutii, sau daca vom cauta alte solutii, Marcel Ciolacu a inceput, si prin ideea de toleranta pe care o are, printr-un anumit tip de implicare diferit decat alti presedinti din spatiul politic, cred ca in acest moment este candidatul nostru, in acest moment. El spune ca vom face alegeri interne, ca aceste alegeri interne o sa stabileasca mai bine, dar sa vedem daca vom avea alternative. Dar in acest moment el are, din perspectiva noastra, are toate atributele, pentru ca iti trebuie un lucru ca sa fii candidat: in primul rand trebuie sa ai tot partidul in spatele tau. Ceea ce reusesti sa faci pe langa asta este un plus, dar in acel moment trebuie sa ai, in primul rand, acest lucru pentru ca, de exemplu, alti candidati care ar putea sa fie, ar putea sa nu aiba acest element esential si totusi PSD in momentul asta are aproape 40% din electorat”, a declarat Vasile Dincu, joi seara, la B1 Tv, citat de news.ro.

Dincu a marturisit ca lucreaza la un profil de presedinte al Romaniei.

”As vrea sa avem un presedinte – si lucrez la un model de profiling pentru viitorul presedinte – in functie de cum isi doresc oamenii si probabil si prin comparatie cu ceea ce s-a intamplat si nu a functionat inainte. Cred ca acesta este un lucru important: sa avem un presedinte mai empatic, mai tolerant cu ceilalti, care sa nu faca campanie dupa ce a fost ales presedinte, sa nu faca campanie politica”, a afirmat Vasile Dincu.

Dincu a sustinut ca nu va candida ”cu siguranta” la Presedintie, sustinand ca ”nici nu crede ca ar avea sanse” si ca are ”alt proiect de viata”.

Ciolacu s-a declarat recent convins ca PSD va castiga prezidentialele.

„sunt ferm convins ca, in anul 2024, Presedintele Romaniei va fi un presedinte de stanga”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi la Conferinta judeteana de alegeri a Organizatiei Judetene PSD Targoviste.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: