politica

Dincu incaseaza o prima „castana” de la premierul Ciuca. A initiat o ordonanta sa le dea mai multi bani militarilor fara sa vorbeasca cu prim-ministrul

Premierul Nicolae Ciuca a declarat, vineri, ca nu s-a discutat subiectul majorarii pensiilor si a soldelor militarilor, dupa ce ministrul Apararii, Vasile Dincu, a semnat un proiect de ordonanta de urgenta prin care se propune actualizarea si imbunatatirea unor serii de prevederi din domeniul salarizarii si asigurarii altor drepturi financiare ale personalului din MapN si din celelalte institutii din sistemul de aparare.

”Am vazut doar stirea, nu am discutat acest subiect. Este analiza la nivelul Ministerului Apararii Nationale, ceea ce noi am facut prin masura de a acorda acea patrime din ceea ce se cuvenea prin salariu, este tot ce am putut sa ne permitem in acest moment”, a spus premierul Ciuca, la Poiana Brasov, citat de news.ro.

Ministrul apararii nationale, Vasile Dincu, a semnat marti, 24 mai, un proiect de ordonanta de urgenta prin care se propune actualizarea si imbunatatirea unor serii de prevederi din domeniul salarizarii si asigurarii altor drepturi financiare ale personalului din Ministerul Apararii Nationale si din celelalte institutii din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala.

Astfel, se prevede posibilitatea actualizarii, incepand cu data de 1 iulie 2022, a cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional detinut pentru personalul militar, politisti si politistii de penitenciare. In plus, soldatii si gradatii profesionisti vor avea dreptul la o compensatie lunara pentru chirie de pana la 50% din solda de functie, in conditii similare cadrelor militare in activitate.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

6 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

6 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

6 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

6 ore ago