Dincu lauda candidatura lui Iohannis la sefia NATO: „Romania devine un actor important. Trebuie sa promovam si sa sprijinim pe orice roman care incearca sa obtina o functie”

politica

Senatorul PSD Vasile Dincu a afirmat miercuri ca presedintele Klaus Iohannis „probabil ca are sanse” de a ocupa functia de secretar general al NATO, daca s-a inscris in aceasta competitie, subliniind ca Romania se afirma ca o tara importanta „pe esichierul politic si geopolitic mondial”.

„Faptul ca Romania devine un actor important in a propune o candidatura, mi se pare un lucru fundamental. Pentru ca atunci cand esti ministru al apararii sau un alt fel de ministru in Guvernul Romaniei iti dai seama, in concertul european, ca Romania nu este o tara mica, asa cum ni se pare noua intotdeauna, ca nu este o tara fara sanse. Trebuie sa promovam si sa sprijinim pe orice roman care incearca sa obtina o functie. Nu stiu ce sanse va avea in acest moment presedintele Iohannis, nu stim care este configuratia unei concurente care inainte era una mai degraba ascunsa, nu era una la vedere, dar daca s-a inscris in aceasta cursa, probabil ca are sanse (…). Asta inseamna ca ne afirmam ca o tara importanta pe esichierul politic, geopolitic mondial”, a precizat Dincu la Palatul Parlamentului, in contextul unei intrebari pe aceasta tema, citat de Agerpres.

El a adaugat ca ar fi bine pentru Romania si in eventualitatea in care presedintele Iohannis ar pierde aceasta competitie, prin faptul ca „tara noastra isi afirma vointa de a conduce o asemenea organizatie”.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti ca a decis sa intre in competitie pentru functia de secretar general al Aliantei Nord-Atlantice.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: