Dincu, pocnit de sinceritate: „Foarte multi colegi, prieteni, de la PNL spun ca singura solutie ar fi sa se uneasca PSD cu PNL si sa facem o coalitie”

politica

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, a dezvaluit ca sunt numerosi parlamentari PNL care i-au transmis ca cea mai buna solutie pentru ambele partide ar fi sa se uneasca intr-o coalitie. „Foarte multi colegi, prieteni, de la PNL, care spun ca singura solutie ar fi sa se uneasca PSD cu PNL si sa facem o coalitie”, a declarat Dincu.

„In Parlament vorbesc cu foarte multi colegi, prieteni, de la PNL, care spun ca singura solutie ar fi sa se uneasca PSD cu PNL si sa facem o coalitie. Este aproape imposibil de realizat acest lucru in momentul asta cand Iohannis si Orban, timp de doi ani cel putin de cand a inceput pandemia, au construit un razboi contra PSD. Asta face sa se nasca o emotie negativa si iti da sentimentul ca nu poti lucra cu ei. Neavand un program politic serios, ei au avut doar anti-PSD-ismul”, a declarat Dincu la Gold FM.

„Noi am intrat in guvernari de genul acesta in mai multe crize. In 2000 am intrat ca guvern minoritar Nastase, am fost sprijiniti de PNL pana am trecut puntea. Veneam dupa 4 ani de criza majora in care toate cifrele economice erau dezastru. In 2009, in mijlocul crizei financiare, PSD a facut guvern cu PNL. A fost tot intr-o perioada de criza”, a precizat Dincu.

„Acum ei trebuie sa rezolve aceasta problema, sau sa spuna ca nu pot si sa revina la rezultatul alegerilor din 2020, asta este posibil. Sau alegeri anticipate. Sigur ca nimeni nu doreste alegeri anticipate ca nu sunt o solutie rapida dar nici nu poti sa mergi pe ideea ca PSD-ul trebuie sa faca din nou orice concesie, oricui.  Noi trebuie sa fim locomotiva care trage (…) Daca ni se incredinteaza noua aceasta misiune pe care o meritam, atunci facem noi aceasta majoritate, ii invitam in baza unui program pe toti sa participe la un proiect de asemenea natura si vedem ce iese din aceasta”, a mai spus Dincu.

Cine isi va asuma guvernarea in urmatoarele saptamani si luni va face un sacrificiu, a declarat, miercuri, premierul desemnat, Dacian Ciolos.

El a avut o prima intalnire cu liderii PNL, UDMR si ai grupului parlamentar al minoritatilor nationale in perspectiva formarii unui nou guvern.

„Cine isi va asuma guvernarea in urmatoarele saptamani si in urmatoarele luni va face un sacrificiu. Partidul care isi asuma guvernarea in urmatoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru ca va fi o perioada foarte grea. Deci mai mare sacrificiu decat a guverna in aceasta perioada din punct de vedere politic nu cred ca este si nu ne e teama de nicio alta forma de sacrificiu”, a afirmat liderul USR, la finalul intalnirii, intrebat daca se considera un „premier de sacrificiu”.

El a aratat ca ia ”foarte in serios acest mandat”.

„Presedintele a luat o decizie si cred ca a luat o decizie responsabila si asumata. Eu iau foarte in serios acest mandat pe care mi l-a dat si am mers la doua partide care stiu ca sunt si ele apropiate de presedinte si astept aceasta responsabilitate asumata si din partea lor, cu un raspuns clar – daca sustin sau nu varianta pe care presedintele Klaus Iohannis a pus-o pe masa”, a marturisit Ciolos.

In opinia sa, „Romania are nevoie de un Guvern acum, in urmatoarele zile, un guvern care trebuie sa vina cu niste solutii durabile si clar asumate pe pandemie, pe energie, pe sustinerea economiei”.

„Acestea sunt preocuparile romanilor acum, nu comentariile si sentimentele si emotiile unuia sau altuia”, a adaugat Ciolos.

El a afirmat ca spera ca partidele consultate „sa dea un raspuns foarte clar”. „Pentru ca intrebarile mele au fost foarte clare, proiectul pe care l-am propus a fost unul foarte clar, alternativele au fost foarte clare si la asta avem nevoie acum de un raspuns”, a adaugat premierul desemnat.

In context, Dacian Ciolos a vorbit despre „responsabilitate politica”.

„Noi nu am pornit de la calcule si supozitii de combinatii politice atunci cand am facut o propunere de premier si mai ales de un program. Am pornit de la o nevoie, de la o necesitate. Din punctul nostru de vedere, asta inseamna responsabilitate politica si asta ne asumam”, a subliniat el.

Mai mult despre:

Comentarii: