Dincu se tine de scaun, PNL comenteaza ironic: „Nu pare sa aiba un mare apetit sa-si dea demisia. Gresesti, pleci acasa”

politica

Presedintele Senatului, Alina Gorghiu  (PNL), a sugerat luni ca ministrul Apararii, Vasile Dincu (PSD) ar trebui sa isi dea demisia dupa declaratiile prin care a cerut „negocieri” cu Rusia. „Nu pare sa aiba un mare apetit sa-si dea demisia”, a spus Gorghiu.

„Demisia e un alt unilateral. Decizia ii apartine dlui ministru Dincu. Din reactiile pe care le-am vazut in spatiu public, venite din partea domniei sale, nu pare sa aiba un mare apetit sa-si dea demisia. Iau act de discutia de azi si vom vedea in ce masura a inteles ce a provocat cui declaratiile pe care le-a avut. Neinspirate, as spune. Insa, de principiu, atunci cand un ministru greseste nu cred ca trebuie sa conditionezi de plecarea unui alt ministru dintr-un alt partid. Gresesti, pleci acasa”, afirma Alina Gorghiu.

Citeste si: Dincu a scapat de demitere. Anuntul Guvernului: „Premierul a discutat cu ministrul Apararii despre calibrarea comunicarii publice la nivelul MApN”

Prim-ministrul Nicolae Ciuca a discutat, luni, cu ministrul Apararii, Vasile Dincu la Palatul Victoria, una dintre temele abordate fiind „calibrarea comunicarii publice” la nivelul MApN in context guvernamental, a afirmat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Carbunaru.

Ministrul Apararii, Vasile Dincu a ajuns luni la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul Nicolae Ciuca despre afirmatiile sale privind negocierile de pace in Ucraina. Premierul Nicolae Ciuca anuntase saptamana trecuta, la Mioveni, ca va avea o discutie cu ministrul despre afirmatiile sale controversate pe aceasta tema care.

Ministrul Vasile Dincu a provocat reactii dure pe scena politica dupa ce a afirmat ca negocierile reprezinta singura sansa pentru incheierea razboiului din Ucraina.

”Razboiul va mai continua si singura sansa pe care ar putea sa o aiba Ucraina si mai ales sfarsitul razboiului, singura sansa a pacii poate sa fie negocierea, negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexa, in care, asa cum au lansat in acest moment ucrainenii, un document politic pentru toate tarile europene si pentru NATO, un document care incearca sa dea garantii de securitate pentru Ucraina pentru viitor. Este vorba pana la modul negociere internationala. Tarile lumii, NATO, Statele Unite sa negocieze pentru Ucraina garantii de securitate si o pace cu Rusia sigura. Singura Ucraina nu va putea sa negocieze cu Rusia, pentru ca clasa politica din Ucraina, in momentul acesta nu poate sa isi permita sa-si asume, ar fi o sinucidere curata in politica sa isi asume pierderea de teritorii, o pierdere injusta pana la urma, de teritorii, ar fi o infrangere prea mare pentru politica”, a declarat Vasile Dincu, la Prima TV.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, intrebat cum vede declaratiile lui Vasile Dincu potrivit carora singura sansa a pacii ar fi o negociere cu Rusia, ca toata lumea trebuie sa accepte faptul ca ucrainenii sunt cei care platesc pretul sangelui in acest razboi si numai Ucraina poate decide ce, cum si cand negociaza.

”Aceasta pozitie este pozitia noastra oficiala, e pozitia oficiala a UE si probabil unii demnitari de la noi trebuie sa citeasca mai frecvent revista presei ca sa afle aceste pozitii”, a adaugat seful statului.

Prim-ministrul Nicolae Ciuca a declarat, joi la Mioveni, intrebat daca ia in calcul o remaniere a ministrului Apararii, in urma declaratiilor acestuia privind negocierile de pace in Ucraina, ca il asteapta pe ministrul Dincu sa revina in tara de la ministeriala NATO.

„Trebuie sa avem o discutie cat se poate de deschisa fata de opinia dumnealui, care nu este a Guvernului si va trebui sa transeze foarte clar acest aspect”, a aratat premierul.

USR l-a chemat luni, in Parlament, pe ministrul Apararii, pentru a explica ultimele declaratii cu privire la razboiul din Ucraina, insa reprezentantii partidului asteapta ca pana atunci premierul Ciuca sa il demita pe Vasile Dincu.

Ministrul Apararii, Vasile Dincu, a afirmat, referitor la faptul ca premierul Nicolae Ciuca il asteapta sa revina in tara pentru a discuta, ca vor fi discutii ”lamuritoare”. ”Nu inteleg deloc de ce aceasta montura s-a facut la Bucuresti si a fost pusa in aceasta cheie incat presedintele, premierul au raspuns. Sigur ca vom avea discutii. Cu siguranta ca o sa discutam lamuritor asupra acestei teme, dar cred ca este o idee care mi se pare normala, este o idee pe care o auzi in fiecare zi daca citesti revista presei, ca sa spun asa”, sustine el. Dincu a aratat, joi seara, ca, la acest moment, nu i-a ”cerut nimeni demisia”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: