Dincu stie ca PSD va pierde umilitor alegerile. Sa caciuleste deja in fata PNL: „Sa nu uitam ca PSD a votat actualul guvern”

politica

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, a lansat marti seara un mesaj mai mult decat conciliant la adresa PNL, dorind sa aduca aminte ca „PSD a votat actualul guvern”. 

„Era necesar ca anul acesta sa existe mai mult consens intre opozitie si guvern, pe fondul pandemiei, dar s-a nimerit prost, ca a fost an electoral, a fost si tendinta pentru alegeri anticipate… de aici principala ruptura, altfel, probabil am fi avut o colaborare normala.

Sa nu uitam ca PSD a votat actualul guvern, deci o strategie comuna s-a vrut cu liberalii, dar apoi s-a politizat totul. S-au luat multe masuri in viteza, fara a fi discutate cu opozitia.

Speram ca nervozitatea si tensiunea vor slabi dupa 6 decembrie, si cu noul guvern sa incepem sa lucram normal, impotriva pandemiei”, a declarat  Vasile Dincu.

Vasile Dincu, sociolog de profesie, realizeaza periodic sondaje de opinie.

Pe de alta parte, Marcel Ciolacu sustine ca PSD va castiga alegerile. Ea declarat luni, intr-un interviu pentru Mediafax, ca ar fi „o crima” daca Iohannis nu va nominaliza un premier de la PSD dupa alegeri. Ciolacu sustine ca PSD va castiga alegerile.

„Da, sunt convins ca PSD va castiga aceste alegeri! In ultimul an, am reconstruit partidul din temelii. Am adus alaturi de noi cei mai apreciati profesionisti din tara, in special pe domeniul sanatatii publice. Ii avem alaturi de noi pe doctorul Alexandru Rafila si pe doctorul Adrian Streinu-Cercel. Am aplicat criteriile de integritate, suntem singurul partid care nu avem pe liste, nici macar persoane trimise in judecata. PNL are listele pline de persoane condamnate deja. In acelasi timp, PSD este singurul partid care are un plan coerent si realist atat pentru a opri pandemia, cat si pentru a iesi din criza economica. De aceea, sunt convins ca romanii ne vor acorda increderea lor si vom fi pe primul loc”, a declarat Ciolacu pentru Mediafax.

„PSD va iesi pe primul loc. Iar asta va da peste cap toate jocurile politice ale lui Iohannis. Cum va explica romanilor ca, desi au votat PSD, el vrea din nou acelasi guvern sanctionat prin vot? Sau chiar unul mai rau, fiind vorba – cum spus acum – de alianta cu USR.

PSD este singurul partid care se poate opune – si am demonstrat asta – dezastrului produs de ei. PSD este singurul care ii poate apara pe romani!”, a reiterat seful PSD.

Intrebat daca PSD il va suspenda pe Iohannis in cazul in care presedintele va trimite PSD in Opozitie, Ciolacu a raspuns ca ar fi „o crima” asa ceva.

„Presedintele a tacut 6 ani de zile. Asa va face si dupa campanie. Avem deja o criza sanitara majora. Avem deja o criza economica. Nu cred ca presedintele isi va permite sa arunce tara si intr-o instabilitate politica. Ar fi o crima daca ar face acest lucru in situatia in care ne aflam”, a spus Ciolacu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: