Vasile Dincu vorbeste in premiera despre o „MARE coalitie” PSD-PNL

politica

Vicepremierul Vasile Dincu este de parere ca nu e posibila o coalitie PNL – PSD, deoarece, in prezent, fiecare dintre partide trebuie sa isi afirme identitatea, iar amintirea USL nu este una motivanta, avand in vedere ca o coalitie foarte mare nu este neaparat lucrul cel mai bun pentru democratie.

„Nu cred ca este posibila in actuala stare a politicii romanesti o coalitie PSD — PNL. In acest moment nu este posibila pentru ca fiecare dintre partide trebuie, in campania electorala, sa-si afirme identitatea. Deci, in mod normal, in acest moment, se exacerbeaza diferenta, se exacerbeaza lupta dintre PNL si PSD. (…) Cred ca, in acest moment, amintirea USL nu este una care sa fie motivanta, pentru ca USL a fost atunci o mare coalitie, de 75 la suta, care si-a propus sa faca doua lucruri marete: modificarea Constitutiei si regionalizarea, descentralizarea si nu a facut nimic din acestea. Ce a iesit de atunci si a ramas si in mintea politicienilor este ca o coalitie foarte mare nu este neaparat lucrul cel mai bun pentru democratie si pentru Romania. Pentru ca oamenii s-au pierdut atunci in batalii pentru mize mici, pentru impartirea puterii si tot timpul a fost o batalie pentru impartire de putere. Ori eu cred ca, in acest moment, niciunul dintre partide nu-si propune acest lucru”, a afirmat Vasile Dincu, la B1 tv.

El a adaugat ca singurul lucru care ar putea sa duca la o coalitie PSD — PNL ar fi, probabil, situatia in care niciunul dintre partide nu va reusi sa faca majoritatea.

Nu este exclus sa se ajunga acolo, dar mie imi este foarte greu sa-mi inchipui modul in care partidele vor putea negocia, vor putea construi un program de guvernare. Cred ca ar prefera alegeri anticipate intr-o asemenea posibilitate, si PNL si PSD, cel putin la psihicul de acum al celor doua partide”, a opinat Dincu.

El a apreciat, in vederea alegerilor parlamentare, ca PMP se afla la limita intrarii in Parlament, sunt putine sanse ca USR sa acceada in Legislativ, ALDE are sanse sa treaca pragul electoral, iar PSD ar putea sa obtina un scor bun si sa termine primul, „daca nu va face o mare greseala cum a facut in ultimii ani”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: