Dinozaurul securist Melescanu a devenit presedinte al Senatului. Tariceanu anunta ca il da afara din ALDE

politica

Teodor Melescanu a obtinut, marti, cele mai multe voturi pentru sefia Senatului in primul tur. El a fost votat de  67 de senatori. Alina Gorghiu a primit 49 de voturi.

UPDATE: Melescanu a devenit presedinte al Senatului, a obtinut 73 de voturi.

Melescanu mai avea nevoie de doar un vot pentru a iesi presedinte din primul tur. Cel mai probabil el va deveni noul presedinte al Senatului.

Intrebat, anterior votului, daca Melescanu va fi exclus din partid dupa acest vot, Tariceanu a spus: „Daca domnia sa asteapta sa fie nominalizat candidat si accepta aceasta candidatura, intra sub incidenta hotararii pe care noi am luat-o si care este o hotarare absolut statutara si fireasca, ca orice functie publica pe care cineva o accepta sa fie cu sprijinul partidului, pe care nu il are. Deci fiecare care acepta o astfel de postura isi asuma niste consecinte”.

El a explicat ca cei care fac asa ceva trebuie sa stie ca se aplica ultima hotarare, care prevede un mecanism foarte simplu: se convoaca Biroul Politic, care face propunerea catre Delegatia Permanenta, iar aceasta, conform statutului, constata incalcarea prevederilor si ia decizia.

Intrebat ce se va intampla daca Melescanu se autosuspenda si ramane senator afiliat ALDE, Tariceanu a replicat: „Toate formulele astea nu fac decat sa evite sau sa ascunda o realitate. Realitatea este simpla: ALDE a luat hotararea cu o majoritate covarsitoare, au existat doua abtineri, in privinta iesirii de la guvernare si toti colegii trebuie sa respecte aceasta situatie, acest nou statut pe care il avem in momentul de fata. Cei care vor sa faca alte jocuri, sa aiba alte solutii la indemana, le fac pe cont propriu”, potrivit News.ro.

Mai mult despre:

Comentarii: