Directoarea economica a PSD, prinsa si ea ca a furat partidul. Revoltata: „La cat s-a furat aici, ne uitam la 10.000 de euro?”

politica

Directoare economica a PSD  a fost data afara dupa ce a fost prinsa cu nereguli financiare.  Surse din PSD au declarat pentru Europa Libera ca s-a descoperit ca lipseste suma de 10.000 de euro.

Potrivit surselor citate, in momentul cand a fost atentionata despre lipsa acestei sume, directoarea economica a raspuns: „La cat s-a furat aici, ne uitam la 10.000 de euro?”. Pesedistii sustin ca suma a reaparut in „casa” PSD la cateva zile dupa acest incident.

Cu toate acestea, directoarea economica si-a dat demisia dupa ce a fost chemata in biroul trezorierului PSD, fiind amenintata ca in caz contrar o sa fie concediata.

Mircea Draghici si directoarea economica au fost cei care s-au ocupat de rambursarea sumelor cheltuite la europarlamentare. AEP a decis sa nu restituie insa banii folositi in campanie, tocmai din cauza neregulilor descoperite la depunerea actelor. Draghici figura ca reprezentant legal al partidului, dar nu se preciza ce functie are in PSD, iar directoarea economica avea calitatea de mandatar financiar coordonator.

Directoarea economica a fost mandatata de Viorica Dancila pentru „depunerea cererii de rambursare”. Documentul a fost depus la AEP la finalul lunii iunie, cand Dancila avea functia de presedinte interimar al PSD.

Pesedistii nu au putut demonstra in fata departamentului de control al AEP ce rol a functie avea Mircea Draghici in PSD. Din acest motiv, Autoritatea Electorala a decis sa nu ramburseze nici un leu din suma ceruta de PSD – 3.38 milioane de lei.

Tandemul Draghici -Matei s-a ocupat de banii partidului in perioada mandatului lui Liviu Dragnea. Imediat dupa preluarea puterii in partid, Viorica Dancila a solicitat un audit intern pentru a vedea care este situatia financiara a partidului. Concluziile nu au fost prezentat nici pana in prezent in fata Comitetului Executiv al PSD, singura masura anuntata fiind ca toate contractele semnate in perioada Dragnea au fost suspendate.

Mai mult despre:

Comentarii: