Director la stat in Vaslui, mort de beat la serviciu: „Ma doare in p…a pe mine, cand se intampla… Ai inteles?” – Video

politica

Seful Inspectie de Stat in Constructii Vaslui, Corneliu Alexa, a fost surprins intr-o stare avansata de ebrietate in timpul serviciului de un jurnalist de la Vremea Noua. Acesta a venit la sediul ISC, la ora 11 dimineata, pentru a discuta despre situatia din judet, despre controalele referitoare la PNDL.

Alexa era incoerent si se clatina, iar cand a fost intrebat de reporter despre probleme a avut un limbaj extrem de colorat.

„Tu ai venit sa vezi, aicea… deci… intotdeauna tu ma intrebi cacaturile astea… ma doare in p…a pe mine, cand se intampla… Ai inteles? Meseriasule. Nu mor caii cand vor cainii. Caii mor cand… ma doare in p…a”, a spus Corneliu Alexa.

Dupa ce a dat asigurari ca “fiecare om are dreptul sa greseasca”, Alexa s-a apucat de cantat: “Sa-mi canti, cobzar”.

Relatarea jurnalistului de la Vremea Noua:

“Va putem deranja, domnule inspector sef?”, am intrebat, in fata unui sef de institutie beat turta. “Sigur ca da. Ma bucur ca suntem contemporani cu dvs. Ha ha ha… omul care ma ingroapa acum”, a spus Alexa. La momentul in care am intrat in biroul sau, un coleg din institutie ii arata pe o hartie unde sa semneze. Alexa era atat de beat, incat nu realiza nici ce trebuie sa semneze pe un banal ordin de deplasare. “Semnati aici, domnule director”, i-a aratat colegul, tinand degetul pe rubrica “Semnatura sefului institutiei”. Derutat si confuz, seful ISC a lalait un gen de semnatura, dupa care a consimtit sa stea de vorba cu noi. “Bine faci, bine gasesti”, a continuat seful ISC.

Am dorit sa aflam de la seful Inspectiei in Constructii a judetului Vaslui ce controale s-au facut la lucrarile realizate pe PNDL, conform declaratiilor facute de ministrul Dezvoltarii Regionale, care spunea ca toate lucrarile din tara au fost controlate. “Acum, sincer. Vrei? Deci… toate problemele care sunt, sigur si expeditiv, fara nicio problema. Nu am avut din punct de vedere institutional, nicio treaba. Tu acu’ ai venit, ca vezi, ca… dar noi, din punctul de vedere, institutional, totul a fost pregatit si corect… Nici nu stiu cum sa spun, dumneavoastra sunteti institutie de…”, s-a balbait Alexa. “Chiar as vrea sa mentionam: la judetul Vaslui nu au fost niciun fel de dubii la lucrarile care au fost la… la ANL… ma rog, la lucrarile care au fost verificate”, a continuat seful ISC Vaslui, clatinandu-se mort de beat in fotoliu si agitandu-se haotic.

Am intrebat, mergand pe linia controalelor anuntate de ministrul demis al Dezvoltarii Regionale, daca domnia-sa a mers pe teren, la aceste lucrari platite din bani publici. “Eu, ca inspector sef, nu ma… nu am voie. Ai inteles? Bai bunicule, vrei sa ma schimbi? Tu esti reporter, e treaba ta. Eu sunt Cornel. Dar sa stii, eu sunt cum e p…a ala de la Antena 1, unul de acolo, care se pare ca… asta e dreptatea… Imi vine mie tovarasul… Nu vreau niciodata”, a continuat sa se balbaie unul dintre cei mai importanti directori de servicii de deconcentrate din judet. In dreapta sa, erau doua pahare, care tocmai ce fusesera golite, probabil tarii, dupa cum ne-am dat seama.

Incoerent, Alexa a incercat sa spuna in ce relatii mai este cu presa. “Deci, m-am suparat foarte tare… deci, nu stiu de ce, pe mine nu ma intereseaza foarte tare… deci, un cacacios, nu stiu, pentru ca pe mine nu ma intereseaza… iti spun, daca vrei, asculta-ma… un cacat, vine lui mosu’, lui batranu… Stii cine e batranu? E singurul veteran de razboi al Romaniei, al Vasluiului… si vine un cacacios din asta sa-i iei terenul… nu discutam acum de presa”, a ingaimat seful mort de beat al ISC Vaslui.

“Tu ai venit sa vezi, aicea… deci… intotdeauna tu ma intrebi cacaturile astea… ma doare in p…a pe mine, cand se intampla… Ai inteles? Meseriasule. Nu mor caii cand vor cainii. Caii mor cand… ma doare in p…a”, a mai spus Corneliu Alexa. Dupa ce ne-a dat asigurari ca “fiecare om are dreptul sa greseasca”, Alexa s-a apucat de cantat: “Sa-mi canti, cobzar batran, ceva/ Sa-mi canti ce stii mai bine/ Ca vin ti-oi da, si bani ti-oi da/ Si haina de pe mine”.

Cam asa a decurs dimineata zilei de luni, pentru bahicul sef al Inspectiei in Constructii a judetului Vaslui. Afara, vantul sufla la 70-90 km la ora, in judet acoperisurile de la blocuri erau date jos de forta vantului, dar el era mai interesat de taria de pe masa, decat de problemele care ar fi trebuit sa fie in atentia sa, ca director al unei institutii publice deconcentrate judetene. Si, era doar 11.30… “Boierule, nu mor caii, cand vor cainii. Deci, voi sunteti reporteri, noi suntem aici… Am sa spun despre un p…a, deci, nici nu vorbesc… Boierule, sa nu spui niciodata… Acelasi Cornel… Uai, nu mor caii cand vor cainii, intelegi? Nu stiu daca m-ai inteles ce am spus”, a spus Alexa, facand un semn spre birourile colegilor de serviciu. “M-ai inteles? Zeroo! Zero”, a strigat Alexa, aratand spre usile in spatele carora inspectorul ISC lucra corect si cinstit.

Conform declaratiei de avere, Alexa a incasat, anul trecut, numai din postul de sef al ISC Vaslui, aproape 80.000 de lei. El are prin urmare un salariu de aprox. 7.000 de lei pe luna.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: