Directorul FBI avertizeaza ca actele de terorism comise de Hamas in Israel ar putea fi repetate de fanatici islamisti in SUA

externe

FBI, avertisment, atacuri, islamiste, SUA

Directorul FBI, Christopher Wray, a avertizat marti ca ravagiile facute de Hamas in interiorul Israelului ar putea inspira violente in SUA, declarand in fata parlamentarilor ca mai multe grupuri islamiste au facut apel la atacuri impotriva americanilor si a Occidentului in ultimele saptamani.

„Evaluam ca actiunile Hamas si ale aliatilor sai vor servi drept sursa de inspiratie cum nu am mai vazut de cand ISIS si-a lansat asa-numitul califat, cu ani in urma”, a declarat Wray, folosind acronimul pentru gruparea Statul Islamic.

In marturia sa in fata Comisiei pentru Securitate Interna a Senatului, Wray a facut cea mai detaliata evaluare a potentialelor amenintari la adresa SUA de la atacul din 7 octombrie al Hamas asupra soldatilor si civililor israelieni, noteaza Associated Press.

Referirea sa la Statul Islamic, o aducere aminte a momentului in care FBI-ul s-a grabit sa dezmembreze comploturi violente elaborate in graba de musulmani inspirati de ascensiunea gruparii fundamentaliste, subliniaza ingrijorarea Biroului Federal ca actualul conflict din Orientul Mijlociu ar putea crea o dinamica la fel de periculoasa.

Biroul a observat deja o crestere a atacurilor asupra bazelor militare din strainatate si se asteapta ca atacurile cibernetice care vizeaza infrastructura americana sa se agraveze pe masura ce conflictul se extinde, a spus el.

„Este un moment in care trebuie sa fim ingrijorati. Ne aflam intr-o perioada periculoasa”, a declarat Wray.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: