Directorul SRI intervine in scandalul Marian Munteanu. Precizari despre prietenia sa cu Rares Bogdan

politica

Directorul SRI, Eduard Hellvig, tine sa precizeze ca nu are nicio legatura cu desemnarea lui Marcan Munteanu drept candidat al PNL la Primaria Capitalei. Mai mult, el spune ca nici nu-l cunoaste pe Munteanu.

„Nu, categoric, nici macar nu il cunosc”, a raspuns Hellvig intr-un interviu acordat EVZ, intrebat fiind daca are vreo relatie cu Marian Munteanu.

Hellvig a tinut sa faca precizari si in ce priveste prietenia sa cu Rares Bogdan, cel mai aprig sustinator din presa al lui Marian Munteanu.

„Anul acesta este unul electoral si, din pacate, se vor amesteca tot felul de teme. Eu ii asigur deopotriva, pe politicieni, gazetari si cetatenii romani ca SRI va ramane in afara acestei dezbateri. Ma asteptam de la fostul meu partid sa raspunda public, ca eu nu am niciun amestec in vreo actiune politica de cand ma aflu in fruntea SRI. Si nu pot sa nu ma declar, de exemplu, surprins, printre altele, de declaratiile facute de exemplu de Vladimir Tismaneanu. Este un om care ma cunoaste si care credeam ca stie ca nu as putea sa fiu niciodata altfel decat m-a cunoscut.

Pe de alta parte, in viata ai sansa sa ai prieteni vechi si buni. Vreau sa clarific legatura mea cu Rares Bogdan. Eu am renuntat la timpul liber, la modul meu de viata, la momentele pe care mi le petreceam cu prietenii. A fost alegerea mea. Dar nu pot sa le cer si prietenilor mei acelasi sacrificiu. Nu pot sa le cer unor oameni sa gandeasca intr-un anume fel, doar pentru ca au o legatura cu mine. Mai exact, nu pot sa ii spun eu lui Rares Bogdan ce sa zica la televizor. Pot sa nu fiu de acord cu ce spune, insa el este liber sa isi faca meseria de jurnalist, fara sa se autocenzureze, pentru ca am eu o legatura cu el. Fiecare om, prieten, cunoscut, este responsabil moral si legal de ceea ce spune si face. Ii asigur pe toti ca directorul SRI se ocupa de securitatea cetatenilor Romaniei, nu de candidatura lui X sau Y”, a explicat directorul SRI.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: