„Discurs de sorginte #rezist”. Stefanescu anunta principala acuzatie care va sta la baza excluderii pucistilor din PSD

politica

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, sambata,  ca la sedinta de luni a CExN vor fi discutii despre liderii care nu mai reprezinta „pozitia unitara a PSD” dupa ce au trimis scrisori „de sorginte #rezist” si au spus ca fac parte dintr-un partid de „maimute”.

„PSD are o pozitie unitara, PSD are o conducere sustinuta de toate organizatiile judetene, de primari, de presedintii de Consilii Judetene, de parlamentari, si PSD in acest moment are o batalie foarte grea cu ramasitele statului paralel. Daca in timpul acestei batalii vii cu scrisori deschise in mass-media, al caror text este de sorginte #rezist, evident ca nu mai reprezinti pozitia unitara a PSD. Cand se aude in spatiul public ca ai vorbit la o sedinta de partid si ti-ai injurat ministrii, colegii, pe toti la gramada, considerand ca faci parte dintr-un partid de maimute, evident ca nu reprezinti pozitia unitara a PSD”, a declarat, sambata, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, pentru Mediafax.

Social-democratul a mentionat ca la sedinta de luni a CExN va avea loc o discutie pe aceasta tema, urmand ca liderii partidului sa ia o decizie.

„Mai mult, acesti colegi, intre ghilimele, ai nostri, au reusit sa transmita in spatiul public ca ei nu respecta, in primul rand, votul romanilor. Prin urmare, noi cei care suntem alaturi de presedintele partidului vom cere la CEx niste clarificari, vom cere lamuriri, vom discuta deschis si in functie de toate acestea vom decide”, a precizat Stefanescu.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache (PSD), a declarat sambata, la Antena 3, ca in sedinta de luni a CExN trebuie sa exista „o discutie si o clarificare” legata de liderii care critica partidul, el precizand ca „mai bine ne despartim” de cei care nu respecta votul majoritatii.

Pe de alta parte, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat sambata, ca el dezaproba „lichidarea” vocilor critice si a apreciat ca Adrian Tutuianu trebuie acceptat chiar daca „vorbeste in plus”.

CEx al PSD va avea loc, luni, de la ora 12.00, la Palatul Parlamentului.

Preesedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Parlament, ca propunerile pentru conducerile ASF si CNA reprezinta „principalul obiectiv” al sedintei, remanierea guvernamentala nefiind pe agenda.

Vicepresedintele PSD Gabriel Zetea a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca unii presedinti de organizatii judetene cer „vehement” excluderea din partid a vicepresedintelui Adrian Tutuianu pentru „declaratii nelalocul lor”.

In mai multe inregistrari audio facute publice in ultimele saptamani de Romania TV, Adrian Tutuianu spunea in intalniri cu membrii de partid din judetul Dambovita ca PSD este „un partid de maimute” si ii critica pe unii ministri.

Liviu Dragnea spunea, pe 25 octombrie, ca situatiile vicepresedintilor Adrian Tutuianu si Gabriela Firea vor fi abordate in urmatoarea sedinta a CExN pentru ca „un subiect atat de placut nu avem cum sa ratam”.

Presedintele PSD a fost intrebat despre inregistrarile cu Tutuianu, precum si despre anuntul unor consilieri generali PSD ca nu vor mai vota proiectele daca primarul Gabriela Firea nu ii consulta, ca nu crede ca subiectul va fi evitat.

La ultima sedinta a CEx al PSD din 21 septembrie, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a cerut excluderea primarului Capitalei, Gabriela Firea, din formatiune, insa propunerea sa nu a fost supusa la vot. El a solicitat acest lucru, dupa ce Firea, impreuna cu vicepremierul Paul Stanescu si Adrian Tutuianu, au cerut, intr-o scrisoare, demisia lui Liviu Dragnea de la sefia PSD.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: