Discurs incendiar: Putin spune CLAR cine a creat ISIS si de unde vin banii jihadistilor – VIDEO

externe

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a explicat cu detalii cum a fost creat ISIS si de unde au bani jihadistii  sa-si finanteze operatiunile. Discursul a fost postat recent pe internet si a devenit viral.

Intr-o intalnire care a avut loc, la sfarsitul lui 2014, la Valdai International Discussion Club, Putin a raspuns la intrebarea unui jurnalist despre crearea si finantarea ISIS indicand clar catre Statele Unite.

„Deci, cine i-a inarmat? Cine i-a inarmat pe sirienii care lupta cu Assad? Cine a creat climatul politic necesar care a facilitat aparitia ISIS? Cine a impulsionat livrarea de armament in regiune?

Chiar nu intelegeti cine lupta in Siria? Cei mai multi sunt mercenari. Intelegeti ca ei lupta pentru bani? Mercenarii lupta pentru cine plateste mai mult. Deci ei i-au inarmat si le-au platit o suma de bani. Stiu si cati bani. Deci ei lupta, au armele, nu li se poate cere sa returneze armele, la final. Apoi mercenarii descopera ca sunt altii care platesc mai mult. Atunci se duc sa lupte acolo.

Apoi au ocupat terenurile petrolifere. Au inceput sa extraga petrol, iar acest petrol este cumparat de cineva. Unde sunt sanctiunile pentru cei care cumpara acest petrol? Credeti ca Statele Unite nu stiu cine cumpara acest petrol? Nu aliatii lor sunt cei care cumpara petrol de la ISIS? Nu credeti ca SUA au puterea de a-si influenta aliatii?”, a intrebat Putin in fata unei asistente stupefiate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: