Discurs ireal. Marcel Ciolacu sustine ca Facebook distruge unitatea poporului roman. PSD se razboieste iar cu retelele de socializare

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, s-a plans intr-un discurs legat de sarbatorirea Zilei Nationale ca retelele de socializare distrug unitatea poporului roman. PSD s-a aratat deseori deramjat, in ultimii ani, de existenta Facebook.

„Din pacate, la mai bine de 100 de ani de la Marea Unire, prea putini dintre noi se mai gandesc la unitatea noastra. Pentru unii, unitatea nu isi mai gaseste locul in realitate, se vorbeste mai des ca oricand de razboi si de lucruri care ne despart, toate acestea fac ca societatea romaneasca dupa mai bine de 100 de ani sa para mai fracturata ca oricand.

Ne uitam in jur si vedem cum grupuri intregi sunt pe cont propriu, preferand confortul propriilor noastre bule sociale, ne inchidem ermetic. Ne dam like-uri altora si noua, astfel incat sa fim fericiti ca suntem validati. Nu mai vedem nimic in rest, doar multa neincredere fata de ceilalti pe care nu ii intelegem si de aceea ii respingem pentru tot ceea ce reprezinta”, a precizat Ciolacu.

El considera ca aceasta radicalizare ne-a macinat increderea ca popor.

„Toata aceasta radicalizare ne-a macinat increderea in noi ca popor. Multi si-au pierdut speranta si au ales sa plece peste hotare, milioane de romani pe care inca nu reusim sa-i convingem sa se intoarca acasa. Sigur avem foarte multe exceptii care inca trezesc in noi mandria de a fi romani, dar exceptiile nu fac o natiune, doar noi toti impreuna putem realiza acest lucru”, a mentionat Ciolacu.

Presedintele Camerei Deputatilor sustine ca avem nevoie de un proiect national.

„Avem nevoie urgent de un proiect national in care sa credem, putem invinge aceasta frana mentala de la nivelul societatii doar daca ne vom mana din nou si sa incepem cu totii sa construim ceva semnificativ pentru Romania. Astazi Romania traverseaza o criza fara nume pe care o simtim, vorbim despre ea, dar careia nu reusim sa ii gasim originea, deci nici solutiile. Este criza marilor proiecte. Am avut Marea Unire de la 1918, am avut Revolutia din 1989, apoi tranzitia si aderarea la NATO si Uniunea Europeana, sunt momente semnificative care nu ar fi fost posibile daca societatea si toate fortele politice nu ar fi dat mana sa mearga impreuna pe acelasi drum.

Dar adevarul este ca am pierdut multe oportunitati in ultimii ani, ne-am certat si am fost dezbinati. E timpul sa lasam aceste lucruri deoparte si sa facem ceva concret pentru tara noastra sa ne unim si sa ne asumam un nou proiect de tara”, a mai afirmat Ciolacu.

Mai mult despre:


Comentarii: