Discurs obraznic al lui Dancila, intentioneaza sa-l dea afara pe presedinte de la sedinta Guvernului. S-a balbait cand a realizat ce spune

politica

Premierul Viorica Dancila i-a sugerat presedintelui Iohannis, prezent la sedinta de guvern, sa paraseasca sala dupa ce vor fi discutate subiectele la care presedinte ar avea dreptul sa participe, conform PSD.

„Sedinta de astazi va avea loc in doua etape, o prima etapa in care vom face referire la cele trei domenii, aparare, ordine publica si (balbaieli dese) politica externa, sigur. Si a doua etapa care cuprinde actele normative referitoare la domeniul economic”, a declarat Dancila la finalul discursului sau.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca atunci cand va participa la sedintele de Guvern, va prezida aceste reuniuni.

„Ca sa nu apara interpretari sau asteptari care nu au suport constitutional vreau sa subliniez ca atunci cand particip la sedinta de Guvern, prezidez sedinta de Guvern. Decizia, dar si raspunderea asupra punctelor in discutie la sedinta de Guvern apartin Guvernului, in speta doamnei prim-ministru”, a declarat seful statului in debutul sedintei de Guvern.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca participarea sa la sedinta de guvern are loc in virtutea atributiilor conferite de Constitutia Romaniei.

„Participarea mea la sedinta de guvern are loc in virtutea atributiilor conferite presedintelui Romaniei de Constitutia Romaniei. Mai exact, pentru specialisti, este vorba de atributiile care se regasesc in articolele 80, 86 si 87”, a declarat Iohannis in debutul sedintei de guvern.

Potrivit acestuia, prezenta presedintelui la sedintele de guvern nu poate fi nici ingradita, nici limitata.

Premierul Viorica Dancila a anuntat anterior ca, in cazul in care presedintele Klaus Iohannis va veni al sedintele de Guvern, va proceda conform Constitutiei, respectiv va aborda cu seful statului acele proiecte „care sunt de ordine publica, de aparare si de politica externa”.

„Am vazut declaratiile domnului presedinte la televizor, nu am fost contactata de domnul presedinte sau de la cabinetul domnului presedinte sa vad daca va fi prezent sau nu va fi prezent. Daca domnul presedinte va veni, vom face exact ceea ce scrie in Constitutia Romaniei – vom discuta in prezenta dumnealui articolele care sunt de ordine publica, de aparare si de politica externa, ramanand ca apoi Guvernul sa discute de ceea ce revine in atributiile Guvernului”, a declarat Dancila la Parlament.

Mai mult despre: ,

Comentarii: