„Discursul conspirationist, anti-corporatii si anti-ONG, practicat de Dragnea arata disponibilitatea PSD de a intoarce spatele valorilor occidentale” – Acuzatii din partea PNL

news

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi considera ca discursul lui Liviu Dragnea, prin care sunt atacate multinationalele dovedeste disponibilitatea acestuia de a intoarce spatele valorilor occidentale.

‘Discursul conspirationist, anti-corporatii si anti-ONG, practicat de aripa penala din PSD este extrem de ingrijorator prin implicatii. El tradeaza, in fapt, disponibilitatea acestor oameni de a intoarce spatele valorilor occidentale, valorilor Uniunii Europene. Cand ajungi sa blamezi — in cel mai pur stil de Lukasenko, de Kim Jong-un, de Dodon, de nomenclaturist sovietic — capitalul strain si initiativele non-guvernamentale, e limpede ca te pregatesti sa aderi la valorile autoritare ale Estului. Mobilitatea capitalului, deschiderea cosmopolita, participarea civica sunt elemente fondatoare ale democratiei liberale moderne. Ceea ce face azi aripa penala a PSD, atacand propagandistic astfel de principii, asumandu-si o identitate politica paranoida si nationalista, arata ca sunt dispusi, pentru supravietuire personala, sa intoarca spatele Occidentului’, spune Raetchi intr-un comunicat de presa.

Ovidiu Raetchi a adaugat ca majoritatea romanilor doreste o Romanie europeana: ‘Nu e deloc intamplator faptul ca seful ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a spus recent ca Brexit reprezinta ‘o decizie de curaj a britanicilor’ si si-a marturisit dezamagirea fata de Uniunea Europeana. Ce nu inteleg aceste personaje — chiar daca sute de mii de romani le-au spus-o raspicat in strada — este ca o majoritate categorica si activa a cetatenilor doreste o Romanie europeana, deschisa, implicata civic si politic’.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: