Discursul pe care Ponta l-ar fi sustinut la Congresul PSD. Nu a mai mers dupa ce a fost facut „mincinos” si „duplicitar” de Dancila

politica

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, reafirma ca singura solutie ca „Stanga (PSD, ALDE si Pro Romania)” sa se lupte cu sanse reale pentru victorie la alegerile din noiembrie este „sa se uneasca in spatele unui singur candidat”.

Ponta a postat pe Facebook discursul pe care il pregatise pentru Congresul PSD, care initial trebuia sa aiba loc pe 3 august, fiind reprogramat pentru 24 august, dar la care nu a mai fost invitat.

„La sfarsitul lunii iulie am fost invitat, in calitate de lider al Pro Romania, la Congresul PSD (care fusese initial programat pe 3 august) – am acceptat, desi cu anumite rezerve, invitatia/acum, in mod evident, nu mai este valabila invitatia – merita insa ca mesajul pe care il pregatisem sa ajunga totusi la membrii si simpatizantii PSD: (…) Nu mai sunt membru PSD (pentru ca asa au decis niste lideri egoisti si orbi) si nici nu voi mai fi (pentru ca sunt liderul unui proiect politic nou in care cred si cu care ma mandresc)/nu o sa ma dezic si nu o sa ma rusinez niciodata de trecutul meu alaturi de dumneavoastra – vreau doar sa nu repet greselile din trecut si sa arat ca inteleg schimbarile si asteptarile societatii romanesti – si asta ar trebui sa faceti si dumneavoastra!”, a transmis Ponta.

Liderul Pro Romania a adaugat ca ramane si va fi mereu „un om de stanga, un social-democrat progresist, un prieten al ‘poporului pesedist'”, care a fost „mereu” langa el.

„Cred in dialog si in faptul ca Romania si romanii au nevoie de unitatea tuturor celor de stanga pentru ca partidele de dreapta nu au putut niciodata sa guverneze bine si sa faca bine intregii societati”, a sustinut Ponta.

El a reamintit, in mesajul pentru social-democrati, ca a propus ca „Stanga ( PSD, ALDE si Pro Romania ) sa se uneasca in spatele unui singur candidat”.

„Desi suntem in ceasul al 12-lea eu inca cred ca aceasta este singura solutie sa avem in noiembrie un lider care sa se lupte cu sanse reale pentru victorie (nu pentru a accede in turul al doilea )! Incapatanarea si aroganta duc la dezbinare si la izolare. Daca refuzati dialogul cu cei care sunt de aceeasi parte a baricadei ideologice veti pierde toate alegerile care urmeaza”, a mentionat Victor Ponta.

Potrivit acestuia, cei care „promoveaza dezbinarea si lupta intre oamenii de Stanga sunt cei care (voit sau inconstient) vor aduce Dreapta la guvernare pentru multi ani de acum incolo!”.

„Daca totusi va decideti sa guvernati in urmatoarele 15 luni cum au guvernat Nastase si Ponta (sau chiar mai bine) aveti sprijinul meu si al majoritatii colegilor mei din Pro Romania. Daca candidatul Stangii unite ii va reprezenta, va vorbi si ii va convinge pe cei 5,3 milioane care au votat in 2014 sa fie din nou alaturi de el, eu si Pro Romania o sa il sprijinim. Daca insa nu vreti sa schimbati in mod real si radical ceea ce a fost pana in 27 mai, daca pastrati PSD-ul si guvernarea ‘Dragnea’ fara persoana ‘Dragnea’ , daca respingeti cu aroganta sugestiile si criticile intemeiate – atunci nu poate exista nicio colaborare si niciun parteneriat intre noi – ramanem adversari politic – vom incerca noi Pro Romania sa salvam ce poate fi salvat din Stanga Romaneasca, dar, cel mai probabil, vom pierde toti!”, a completat Ponta.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: