Categories: news

Discutii intre Presedintie si Guvern pentru cumpararea a DOUA AVIOANE

Administratia Prezidentiala solicita Guvernului achizitionarea a doua avioane, unul de dimensiuni medii, iar celalalt de dimensiuni mici.

Recent, Administratia Prezidentiala i-a trimis  lui Victor Ponta un memorandum pentru a redeschide discutia in conditiile in care a cheltuit deja, in primele trei luni ale anului, o treime din bugetul pentru deplasari externe aprobat pentru 2015, inchiriind avioane de la TAROM sau de la companii private.

Dupa primele trei luni ale anului, noua Administratie a tras linie, insumand 1.495.000 de lei (330.000 de euro) cheltuiti pentru cele 7 deplasari externe ale lui Klaus Iohannis, din care 1.197.000 (aproape 270.000 de euro) au fost cheltuieli pentru transportul aerian al delegatiilor.

Redeschiderea negocierilor este confirmata chiar de Palatul Cotroceni. “Cu privire la viziunea pe termen lung a institutiei pentru simplificarea situatiei zborurilor speciale, va transmitem ca Administratia Prezidentiala are o pozitie definitivata privind formatul de operare a zborurilor speciale. Un dialog pe aceasta tema a fost initiat cu reprezentanti ai Guvernului Romaniei”, a raspuns Presedintia ziarului „Adevarul”.

Potrivit unor surse oficiale, pe termen lung, este luata in calcul cumpararea a doua avioane, unul de dimensiuni medii si altul mai mic, de rezerva si care sa poata fi folosit si la antrenamente. Decizia ii apartine insa Guvernului.

Contractul Presedintiei cu TAROM, prin care lui Traian Basescu i se rezervase o aeronava Airbus 310 care, nemaifiind folosita de companie, a fost echipata cu sistem de comunicatii speciale si botezata „VIP”, a fost si el reziliat in 2013, in urma unei dispute publice la acea vreme intre presedinte si ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

7 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

12 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

12 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

11 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

11 ore ago