Discutiile de pace nu isi au rostul, spune generalul Budanov: „Daca nu vor fi restabilite granitele, razboiul va continua la nesfarsit”

externe

kirilo budanov, ucraina

Discutiile de pace nu isi au rostul, deoarece singura optiune este recuperarea teritoriului ocupat, a declarat seful serviciului de informatii militare al Ucrainei, Kirilo Budanov, intr-un interviu acordat publicatiei Philadelphia Inquirer, relateaza Kyiv Independent.

„Nu avem alta optiune decat sa recuperam ceea ce a fost ocupat. In caz contrar, starea de razboi va continua la nesfarsit”, a declarat Budanov.

Ucraina a organizat un summit pentru pace in Elvetia la inceputul acestei luni pentru a obtine sprijin pentru formula sa de pace, care include restabilirea frontierelor nationale. Rusia nu a fost invitata la evenimentul din Elvetia.

In timpul interviului, seful serviciilor de informatii militare si-a exprimat, de asemenea, convingerea ca presedintele rus Vladimir Putin nu ar folosi arme nucleare tactice pe campul de lupta.

„Ce folos ar avea? Nu avem concentratii mari de trupe pentru care astfel de arme nucleare ar fi adecvate”, a declarat Budanov, adaugand ca strapungerea liniilor de aparare ucrainene ar putea fi facuta cu arme conventionale, evitand riscurile politice mari.

Budanov a vorbit, de asemenea, despre necesitatea de a utiliza arme cu raza lunga de actiune pentru a ataca teritoriul rus, ceea ce Ucraina a facut din ce in ce mai mult in ultimele luni. In plus, Budanov a declarat ca el crede ca rachetele ATACMS cu raza lunga de actiune ar putea fi utilizate pentru a distruge podul Kerci.

Podul face legatura intre Rusia continentala si peninsula Crimeea ocupata de Rusia si a fost mult timp o ruta de aprovizionare cruciala pentru armata rusa in Ucraina.

Constructia podului lung de 19 kilometri a inceput dupa anexarea ilegala a Crimeei in 2014 si a fost finalizata in 2018.

Podul a fost grav avariat in loviturile ucrainene din octombrie 2022 si iulie 2023. Cu toate acestea, purtatorul de cuvant al Marinei, Dmitro Pletenciuk, a declarat la inceputul acestei luni ca distrugerea sa nu ar mai fi la fel de eficienta din punct de vedere militar, deoarece Rusia nu se mai bazeaza atat de mult pe el in scopuri militare.

In interviu, Budanov a discutat, de asemenea, despre o posibila victorie a lui Donald Trump la viitoarele alegeri prezidentiale din SUA, descriind atitudinea sa fata de un astfel de eveniment ca fiind „calma”: „Alegerile voastre sunt foarte imprevizibile. Daca analizati discursurile sale publice, el si-a schimbat pozitia de mai multe ori. Iar puterea sistemului vostru este ca nu permite unui singur individ sa ia decizii unilateral”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: