DISPARITIA lui Putin. “La Kremlin este HAOS. Imperiul incepe sa crape”, spune biograful presedintelui Rusiei

analize

Ceva dubios se intampla in culisele de la Kremlin. Presedintele Rusiei nu a mai fost vazut in public din 5 martie. Imaginile cu Putin, prezentate ieri de televiziunile de la Moscova, erau inregistrate, nu se stie cand.

Analistii sustin ca absenta lui Putin ar putea avea legatura cu o lupta apriga pentru putere, care a fost declansata de uciderea opozantului Boris Nemtov, scrie Business Insider.

Pe 12 martie, Reuters a difuzat o informative conform careia eliminarea lui Nemtov “a scos la iveala tensiuni bine ascunse pana acum intre diferitele tabere din sistemul de putere al lui Putin”.

“Cunoscutii lui Nemtov spun ca uciderea acestuia este folosita de catre una dintre factiuni pentru a-i trimite lui Putin un mesaj ca nu este deloc multumita si ca trebuie sa tina cont de asta”, spunea Reuters.

In plus, un fost consilier economic al lui Putin, Andrei Illarionov, a scris pe blogul sau ca indelungata absenta a lui Putin sugereaza ca a avut loc o lovitura de stat la Kremlin.

Citeste si: A disparut Putin: Se vorbeste de LOVITURA DE STAT

Bussines Insider l-a contactat pe Alexander Rahr, un analist politic german care a fost biograful lui Putin, de asemenea si fost consilier al ex-ministrului de Externe al Germaniei.

El spune ca diferitele grupari din sistemul de putere de la Moscova au devenit vizibile si este foarte posibil sa aiba loc cateva schimbari in raporturile de forta. “Lupta pentru pozitia a doua, detinuta de Medvedev, a explodat”, spune Rahr. El mai considera ca acestea sunt primele semne ca imperiul incepe sa crape.

Redam in continuare intreviul realizat de publicatia americana cu biograful lui Vladimir Putin, un om care cunoaste bine relatiile de putere de la Moscova.

Business Insider: Ce se intampla exact acum cu Putin?

Alexander Rahr: Putin nu este mort. Toate aceste informatii eronate au fost lansate de presa din Ucraina. Saptamana viitoare isi ca face reaparitia. Doar si-a luat o vacanta pentru o saptamana.

BI: Si ce se intampla cu Medvedev, are cineva relatii proaste cu el?

Rahr: In timpul presedintiei sale, Medvedev a spart cercul de putere de la Kremlin, politicienii care proveneau din serviciile secrete si-au pierdut din influenta. Acum incearca sa recupereze. Medvedev nu mai are nicio putere, insa Putin nu il va da afara, pentru ca nu exista o persoana mai loiala ca Medvedev.

Nu vor fi schimbari majore la Kremlin, dar totusi se va schimba ceva. Cred ca il vor concedia pe procurorul general. De asemenea isi va pierde postul si ministrul de Interne.

BI: Ati spus pe Facebook ca “lupta pentru pozitia a 2-a a explodat”. Este vorba despre Medvedev, nu-i asa?

Rahr: Da. Treaba este ca lupta dintre diferitele grupari a devenit acum vizibila. Cativa doresc sa scape de Medvedev foarte repede. Pana la urma, daca ceva se intampla cu Putin, Medvedev devine automat presedinte in locul lui…

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: