externe

Disparitia lui Surovikin. Londra avertizeaza ca orice miscare a Kremlinului impotriva lui Surovikin risca sa provoace divizare in fortele armate

Generalul Serghei Surovikin, fostul comandant suprem al fortelor rusesti din Ucraina, nu a mai fost vazut in public de la rebeliunea Grupului Wagner din 23-24 iunie, a scris Ministerul britanic al Apararii in informarea din 5 iulie, scrie Kyiv Independent.

In timp ce zvonurile privind arestarea sa pentru sustinerea insurectiei raman neconfirmate, orice masuri impotriva sa sunt susceptibile de a provoca diviziuni in cercurile militare rusesti, a explicat ministerul britanic.

In ciuda reputatiei „brutale” a lui Surovikin in Occident, ministerul britanic a precizat ca acesta este „unul dintre cei mai respectati ofiteri superiori” din cadrul fortelor armate ruse.

The Moscow Times a scris pe 29 iunie ca Surovikin a fost arestat pentru faptul ca a fost de partea fondatorului Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, in timpul revoltei. Aceasta informatie ramane neconfirmata, deoarece alte mijloace de informare in masa au relatat ulterior ca acesta a fost doar interogat si ulterior eliberat.

Ministerul britanic al Apararii a mai remarcat Surovikin nu este singurul general rus care lipseste din atentia publicului.

Ministrul adjunct al apararii, generalul Yunus-bek Yevkurov, care a fost inregistrat conducand „negocieri” cu Prigojin in Rostov, oras ocupat pe atunci de Wagner, nu a fost vazut la aparitia televizata a conducerii ministerului la 3 iulie, a comentat serviciul de informatii.

Ministerul britanic trage concluzia ca rebeliunea Wagner a adancit faliile existente in cadrul comunitatii de securitate nationala a Rusiei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Vicepremierul Neacsu i-a pacalit pe angajatii Guvernului, acestia anunta ca greva continua: „Nu s-a intamplat ce a promis”

Angajatii din Aparatul de lucru al Guvernului Romaniei anuntat ca greva japoneza continua. El il…

54 de minute ago

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor-sef al revistei Vice,…

43 de minute ago

Un moscovit a fost amendat pentru „discreditarea” armatei ruse si trimis pe front, din cauza ca si-a vopsit parul in albastru, galben si verde

Tribunalul Districtului Tverskoi din Moscova l-a amendat pe Stanislav Netesov cu 50 de mii de…

2 minute ago

Franta si-a exprimat sprijinul pentru decizia Curtii Penale Internationale de a cere mandate de arestare pentru premierul israelian Netanyahu

Franta s-a despartit de aliatii sai occidentali si si-a exprimat sprijinul pentru Curtea Penala Internationala…

36 de minute ago

Ministrul german de Externe a sosit la Kiev, intr-o vizita surpriza. Este a 7-a calatorie in Ucraina a Annalenei Baerbock de la inceputul razboiului- Video

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a sosit la Kiev, in cea de-a saptea vizita…

22 de minute ago

Un barbat din Alaska a fost ucis de o femela de elan, dupa ce a vrut sa faca poze cat mai de aproape puilor nou-nascuti ai acesteia

Un barbat in varsta de 70 de ani din Alaska, care incerca sa faca fotografii…

6 minute ago