Disperare criminala a Regimului Dragnea. I-au trimis lui Kovesi un politist la usa, este acuzata de „luare de mita”

politica

Fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi anunta, la Europa FM, ca a fost citata la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie. Ea afirma ca, miercuri seara, s-a trezit cu un politist la usa care i-a inmanat o citatie.

Kovesi anunta ca are calitatea de suspect intr-un dosar in care acuzatiile sunt de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa. Ea spune ca trebuie sa se prezinte in fata procurorilor chiar in ziua in care ar trebui sa dea interviu la Bruxelles pentru postul de procuror sef al Parchetului European.

“Citatia vine inainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidenta. Mi-am cumparat bilet de avion pentru vineri ca sa pot sa merg la Bruxelles si sa particip la audiere. Am fost astazi la Inalta Curte si am depus o cerere de amanare pentru un proces care urma sa aiba loc luni.

La nici cateva ore dupa ce am depus aceasta cerere, am primit aceasta citatie. Este evident ca prin aceasta metoda se incearca oprirea mea in aceasta procedura, se incearca sa nu ocup aceasta functie, pentru ca totusi am sanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc.

In citatie, nu sunt descrise faptele, urmeaza sa imi fie aduse la cunostinta cand ma voi prezenta la audiere. Dar sunt anumite site-uri foarte apropiate anchetei. Se si scria ca urmeaza sa fiu invinuita, jurnalistii stiau de dinainte de acest demers. Banuiesc ca este vorba despre dosarul in care as fi fost implicata de aducerea lui Popa Nicolae in tara, desigur, o mare minciuna.

Daca stam sa ne gandim bine, aceasta investigatie este despre faptul ca un condamnat definitiv a fost extradat si adus in Romania sa isi execute pedeapsa, si dupa 10 ani facem aceasta ancheta.

Desi e o ancheta deschisa din 2017, nu stiu daca ea a fost inchisa. Exact cu o saptamana inainte de audierea mea in Parlamentul European pentru ocuparea acestei functii eu primesc citatie sa fiu audiata exact in ziua in care trebuia sa fiu prezenta la Bruxelles.

Am aproape 24 de ani de activitate, nu am fost niciodata cercetata disciplinar si nici penal, nu am avut niciodata probleme.

Conform regulamentului elaborat de CSM, in astfel de situatii, daca nu este inceputa urmarirea penala, acuzatiile nu pot fi facute publice.

Este foarte dificil sa spun ce vor gandi altii. Eu stiu ca sunt nevinovata, stiu ca este o etapa intermediara inceperea urmaririi penale. Va fi o problema de credibilitate si a mea, dar si a institutiei care a facut acest demers. Sa investighezi dupa zece ani o fapta, nu vad care era urgenta ca eu sa fiu chemata inainte sa ma prezint la aceasta procedura. Acest lucru poate sa imi afecteze in mod serios candidatura.

Am prima sansa in aceasta procedura. Sigur ca inceperea urmaririi penale s-a facut pentru a ma bloca in aceasta procedura si nicidecum pentru a afla adevarul. Acest dosar a fost deschis si in 2017, s-au facut si audieri in cursul anului trecut si atunci sigur ca ma intreb, ca in momentul in care eu fac o cerere si spun ca voi pleca din tara, dupa cateva ore ma trezesc cu Politia si trebuie sa ma prezint exact in ziua plecarii.

Eu voi merge la Bruxelles, audierea este in 26, astazi mi s-a confirmat si oficial acest lucru. Voi merge, voi explica ca sunt nevinovata, voi explica faptul ca inceperea urmarii penale este o sicana.

Imi voi continua drumul in aceasta procedura. Nu voi inceta. Asa cum am spus si cand mi-am incheiat mandatul la DNA, coruptia poate fi invinsa. In cele sase luni am facut o plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, cu care am trecut de filtru. Guvernul trebuie sa vina si sa-mi propuna o intelegere amiabila, altfel va fi judecat pe fond. Iar al doilea lucru pe care l-am facut a fost sa ma inscriu in acest concurs”, a spus Laura Kovesi la Europa FM.

Mai mult despre: ,

Comentarii: