Disperare in presa proguvernamentala. Chirieac sustine ca surse oficiale de la Washington i-au transmis cateva semnale foarte importante

news

Analistul Bogdan Chirieac sustine ca surse oficiale din cadrul administratiei Trump i-au transmis ca Washingtonul nu este de acord ca Sorin Grindeanu sa fie inlocuit din pozitia de premier „ca urmare a anchetei in legatura cu OUG 13”. „O demitere intempestiva a Guvernului Grindeanu ar fi ‘a sever blow to long term USA-Romania relationship’ – o grava deteriorare a relatiilor SUA-Romania pe termen lung”, ar fi declarat sursele lui Chirieac.

„In legatura cu afirmatiile insistente aparute in media din Romania, conform carora Guvernul Grindeanu ar putea sa cada prin suspendarea premierului, ca urmare a anchetei in legatura cu OUG 13, pozitia exprimata de sursele din Departamenutul de Stat a fost fara echivoc:”a sudden dismissal”, o demitere intempestiva a Guvernului Grindeanu ar fi „a sever blow to long term USA-Romania relationship” – o grava deteriorare a relatiilor SUA-Romania pe termen lung.

Sprijinul SUA pentru guvernul PSD-ALDE, rezultat din alegerile din 11 decembrie, nu este surprinzator. Problema este ca Uniunea Europeana nu este deloc fericita cu actualul executiv. Mai mult, contracte de 4 miliarde de euro pentru inarmare, atribuite de Guvernul Ciolos fara licitatie, intre Craciun si Anul Nou, in 2016, unor firme olandeze si germane, i-au nemultumit profund pe partenerii strategici americani. Ei au un rol primordial in asigurarea securitatii si integritatii teritoriale ale Romaniei.

Assessment-ul – declaratia data pe surse, de la Washington, pentru dcnews.ro – este astfel un semnal atat pe plan intern, cat si pentru state din Uniunea Europeana al caror interes pentru Romania depaseste uneori, intr-un sens negativ, limitele acceptate intre aliati si parteneri, membri ai aceluiasi club occidental”, a scris Chirieac pe DC News.

Mai mult, Chirieac mai spune ca este in pregatire o vizita oficiala a lui Grindeanu la Washington.

„”Lucram la o vizita oficiala a premierului Sorin Grindeanu, in Statele Unite, vizita ce ar urma sa aiba loc pana la inceputul toamnei’, au afirmat pentru dcnews.ro surse autorizate de la Washington, care au tinut sa-si pastreze anonimatul. Desfasurarea vizitei este in legatura cu nivelul superior al parteneriatului strategic romano-american, convenit deja de Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu, in cursul vizitei din ianuarie, in capitala SUA.

SUA ar fi dispuse la o intalnire de lucru, chiar mai devreme, dar, actualmente, Departamentul de Stat este subiectul unei profunde schimbari dupa instalarea Administratiei Trump”, mai scrie Chirieac.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: