Disperare in PSD: „Sunt niste presiuni uriase asupra semnatarilor motiunii. In permanenta suna telefonul, este o stare de asediu”

politica

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan afirma ca „sunt niste presiuni uriase” asupra unor semnatari ai motiunii de cenzura, din partea unor persoane din PSD, „de la persoane de la cel mai inalt nivel, fie de la persoane din conducerea Camerei Deputatilor, din conducerea Guvernului”, care promit functii sau sustinere in Parlament, pentru a-i face sa se razgandeasca. „In raport cu PSD-ul suntem pregatiti pentru toate neghiobiile cu putinta (…) inclusiv pentru fixarea votului la motiunea de cenzura in zile nelucratoare, sambata sau duminica, doar-doar acest Guvern se perpetueaza la putere”, spune Turcan.

„Nu ascund faptul ca sunt niste presiuni uriase in momentul de fata. Practic, in permanenta suna telefonul din partea celor de la PSD, de la nivelul cel mai inalt din PSD, pe semnatari ai motiunii, pentru a-i face sa se razgandeasca, pentru a incerca sa-i momeasca cu oferte de ultim moment, care de care mai irezistibile. De la functii publice, pana la sustineri in Parlament pe diferite probleme de interes pentru semnatari. Eu cred in taria de caracter a celor care au semnat aceasta motiune (…). De la persoane de la cel mai inalt nivel, fie de la persoane din conducerea Camerei Deputatilor, din conducerea Guvernului, oameni care considera ca au parghii de influenta asupra celor care au semnat motiunea de cenzura. Este o stare de asediu”, a declarat Raluca Turcan, la RFI.

Intrebata daca PNL il va propune ca premier pe Ludovic Orban, in cazul in care motiunea de cenzura va trece, ea a raspuns: „Este o decizie deja asumata de PNL, ca premierul propus sa fie presedintele partidului, Ludovic Orban. Situatia este luata in forurile statutare si nu se poate schimba”.

Turcan a mai spus ca se asteapta la sicane din partea PSD, in ceea ce priveste motiunea de cenzura.

„In raport cu PSD-ul suntem pregatiti pentru toate neghiobiile cu putinta, ca sa zic asa, pentru ca suntem obisnuiti cu Liviu Dragnea presedintele Camerei Deputatilor. Suntem pregatiti inclusiv pentru fixarea votului la motiunea de cenzura in zile nelucratoare, sambata sau duminica, doar-doar acest Guvern se perpetueaza la putere. Asadar, noi ne-am dori ca dezbaterea motiunii de cenzura sa se intample cam intr-o saptamana si depunerea motiunii sa fie undeva la inceputul saptamanii viitoare”, a detaliat Turcan.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: