Disperare in PSD, val de minciuni stridente. Secretar de stat PSD: „PNL si USR au votat legea recursului compensatoriu!”

politica

Radu Cristescu, secretar de stat in Ministerul Energiei si membru PSD, a sustinut la Digi24 ca PSD nu are nicio implicare in Legea recursului compesantoriu. „PNL si USR au votat legea recursului compensatoriu!”, a declarat Cristescu, dupa ce mai devereme sustinuse ca nici macar nu a ajuns in Parlament.

Exterm de nervos, intr-un dialog cu deputatul USR Cristian Seidler, Cristescu a lansat o avalansa de dezinformari privind Legea recursului compensatoriu. El a pretins ca PSD nu a avut niciun rol, desi legea a fost modificata masiv chiar de catre parlamentarii PSD, dupa cum recunoaste chiar Tudorel Toader.

Iata dialogul de la Digi24:

Radu Cristescu (PSD) a inceput pe un ton foarte calm: „Pentru corecta informare a opiniei publice, trebuie sa spunem urmatorul lucru: da, intr-adevar, sunt de acord, s-au intamplat niste nenorociri. Aceasta lege (a recursului compensatoriu – n.r.) a fost elaborata de doamna Pruna…”

Cristian Seidler a intervenit: „Nu!”

A fost momentul in care Radu Cristescu s-a enervat si l-a maimutarit pe colegul sau de platou, ridicand vocea: „Domnule, stai! Nu! Nu! Lasa-ma, domnule, sa termin!”

Cristian Seidler: V-am aratat … (Cristian Seidler cautase anterior pe internet si aratase pe telefon expunerea de motive a Guvernului, semnata de fostul premier Sorin Grideanu, prin care era trimis catre Parlament proiectul de lege pe tema legii recursului compensatoriu – n.r.).

Radu Cristescu: Ati aratat o prostie si o dezinformare si o s-o spun acuma: a fost elaborat de dna Pruna, aprobata de Dacian Ciolos si promulgata de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Guvernul PSD l-a trimis la Parlament cu semnatura dlui Grindeanu, asta v-a aratat!

Cristian Seidler: Stati, ca daca doamna Pruna…

Radu Cristescu: Haideti, domnule, nu mai dezinformati atata! (Si mai enervat) Nu vedeti, numai atata: vine cu telefonul, a trimis Grindeanu!

Cristian Seidler: E de pe site-ul Camerei (Deputatilor – n.r.).

Radu Cristescu: Domnule, asculta-ma: deci, elaborat de doamna Pruna, aprobata de Ciolos si promulgata de Iohannis, da? Fara s-o retrimita la Parlament! Si-atunci? Numai PSD-ul, da?

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi24: Domnule Cristescu, de ce va infierbantati asa?

Radu Cristescu: Nu suport dezinformarile… (Cristian Seidler se aude cum izbucneste in ras) si a arunca vina numai pe cine ne convine, ca poate mai castigam puncte electorale… Haideti, domnule!

Cosmin Prelipceanu: Orice telespectator al nostru, cu minime cunostinte de tehnica legislativa, intelege ca ceea ce spuneti dvs nu are nicio legatura cu ce s-a intamplat in Parlament.

Radu Cristescu: Legea a ajuns in Parlament. S-au facut unele modificari, in concordanta cu unele cerinte CEDO, puteti verifica. Haideti sa nu aruncam vina, ca ne convine, gasim numai pesedisti pe hol! Dar curajosii de la USR, care vin cu tot felul de telefoane sa va arate ca domnule, PSD-ul! Au votat PNL-ul si USR-ul, domnule Prelipceanu! (Ridica vocea): PNL si USR au votat legea recursului compensatoriu!

Cristian Seidler: E o minciuna!

Radu Cristescu: Poftim? (Strigand de-a dreptul): Domnule, pe cuvantul meu, cum puteti minti atatia oameni, domnule, numai pentru 3 voturi, domnule?

Cristian Seidler: Haideti, cautati numele meu… Uitati-va in ochii mei!

Radu Cristescu (gest de respingere, intoarce capul pufnind): Sa ma uit in ochii dvs! Domnule, ati votat… poate dvs personal nu… Dar ati votat aceasta lege, iar presedintele Iohannis a promulgat-o! De ce?

Cristian Seidler: Pentru ca a fost obligat de lege, probabil.

(In tot acest timp, Nicoleta Pauliuc, senator PNL, incearca sa intervina si ea in discutie, dar n-are nicio sansa.)

Cosmin Prelipceanu precizeaza: „A fost un singur liberal care a votat legea, l-ati vazut in reportaj” si apoi anunta pauza de publicitate: „Ne oprim. Ne oprim si ne intoarcem”.

Cat timp face anuntul, pe fundal inca se aud Radu Cristescu vociferand si senatoarea liberala care incearca sa-si spuna si ea punctul de vedere.

De asemenea, intr-un interviu pentru Digi24, si Lia Olguta Vasilescu a declarat ca Legea recursului compensatoriu nu a suferit nicio modificare in Palrlament, fiid adoptata exact asa cum a propus-o Raluca Pruna.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: