externe

Disperare la Kremlin, Putin incearca sa opreasca exodul tinerilor speriati de mobilizare. A semnat un decret care prevede „corecturi” la ordinul de mobilizare

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anuntat miercuri ca a semnat un decret prin care se fac „corecturi” la ordinul de mobilizare partiala din 21 septembrie, transmite televiziunea de stat rusa, preluata de Reuters.

In cadrul unor comentarii facute la o intalnire cu profesorii, Putin a afirmat ca noul decret amana incorporarea pentru mai multe categorii de studenti, inclusiv cei de la universitatile private acreditate, precum si pentru anumiti absolventi inscrisi la studii post-universitare.

Decretul prevede ca amanarea este acordata „cetatenilor care primesc pentru prima data invatamantul corespunzator (secundar profesional sau superior – n.r.), care studiaza cu norma intreaga si invatamant cu fractiune de norma – adica, cu alte cuvinte, invatamant la seral”.

Si studentii postuniversitari, studentii rezidenti, precum si studentii „in organizatii educationale spirituale” vor primi o amanare.

Decretul intra in vigoare in ziua semnarii sale si se aplica „raporturilor juridice care au luat nastere incepand cu 21 septembrie 2022”, cand a fost anuntata mobilizarea partiala in Rusia.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ciolacu, pocnit de amnezie: „Nu stiu cine este Ion Doldurea”. Doldurea, baron local PSD, este tatal patronului statiei GPL de la Crevedia

Premierul PSD Marcel Ciolacu a pretins miercuri ca nu mai stie cine este Ion Doldurea,…

39 de minute ago

Sondaj la Brasov: Coliban (USR) – 54,6%, Scripcaru (PSD-PNL) – 45,4%. Surse: „Nemultumiri mari in PSD si PNL”

Sondaj dezastruos pentru alianta PSD-PNL la Brasov. Candidatul aliantei, fostul primar George Scripcaru, se afla…

O oră ago

Firea nu pricepe: „Ce sunt rechinii imobiliari?”. Ea acuza o „campanie facuta pe minciuna si pe ura si mai ales pe dezinformare”

Gabriela Firea, candidata PSD la Primaria Capitalei a lansat un nou atac la adresa lui…

27 de minute ago

Ucraina a lovit mai multe rafinarii rusesti peste noapte, in ciuda avertismentelor SUA. Incendii au izbucnit in jurul orasului Smolensk

Ucraina a lansat atacuri cu drone asupra mai multor rafinarii de petrol rusesti in cursul…

O oră ago

Tehnici disperate. Rusia foloseste masive perdele de fum pentru a evita atacul dronelor ucrainene – Video

Fortele rusesti ar fi produs cea mai mare perdea de fum de pana acum in…

O oră ago

„Petrolul rusesc continua sa curga in Marea Britanie” prin intermediul unei portite legislative. Cum reuseste Rusia sa faca afaceri in continuare cu Londra

Marea Britanie a fost acuzata ca "ajuta Rusia sa plateasca pentru razboiul impotriva Ucrainei" dupa…

O oră ago