Disperare mare in PSD. BEC refuza sa prelungeasca programul de vot, zeci de mii de romani sunt in continuare la coada in diaspora

politica

Prezenta uriasa la vot, pana la ora 19.00 au votat aproximativ 8 milioane de alegatori, adica peste 43% din total. Procentul va urca cel mai probabil la peste 50%.

In sectiile din diaspora sunt inca zeci de mii de romani care asteapta sa voteze, dupa ce au stat la cozi ore in sir.

Cu toate acestea, Biroul Electoral Central (BEC) a respins solicitarile de prelungire a programului de vot dupa ora 21.00 in diaspora, au declarat surse din institutie. Decizia BEC vine in conditiile in care mii de romani stau la cozi la mai multe sectii de votare din tarile europene.

Presedintele Biroului Electoral pentru Sectiile de Vot din Strainatate, Florentina Vasilateanu, a anuntat, duminica dupa-amiaza, ca a cerut BEC central prelungirea programului de votare, in urma mai multor solicitari in acest sens venite de la sectiile deschise in diverse tari europene.

Presedintele Klaus Iohannis a cerut autoritatilor sa dea dovada de maxima responsabilitate si sa asigure toate conditiile, inclusiv prelungirea programului de vot dupa ora 21.00, astfel incat cetatenii romani care asteapta in fata sectiilor sa poata vota.

Si PNL, PMP si USR-PLUS au cerut BEC prelungirea procesului de votare de la 21.00 pana la 23.00.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: