Disperare PSD dupa ce Clotilde a demarat rezilierea contractului cu Romprest. PSD-istii merg acasa la oameni pentru a strange cat mai repede semnaturile pentru referendumul de demitere

politica

PSD anunta intensificarea campaniei de strangere de semnaturi pentru referendumul de demitere a lui Clotilde Armand dupa ce aceasta a demarat in forta procedurile de reziliere a contractului cu Romprest. Pesedistii vor merge chiar si acasa la bucurestenii care doresc sa semneze.

„CAMPANIA de SEMNATURI pentru demiterea primarului sectorului 1 Clotilde Armand CONTINUA si trece la alt nivel. In acest weekend, alaturi de multi voluntari care m-au contactat si care doresc sa puna umarul la campania de strangere de semnaturi, vom fi prezenti in sectorul 1, in mai multe zone, de la Parcul Regina Maria, Piata 16 Februarie in Bucurestii Noi, Piata Domenii, Piata Matache, Piata 1 Mai si zona Pajura. Avem si un serviciu de preluare a semnaturilor de acasa. Doar lasati-mi un mesaj cu adresa si colegii vin cu bicicleta la usa dumneavoastra.

Pentru unii dintre locuitorii sectorului 1 era greu de imaginat dimensiunea incompetentei primarului Clotilde Armand. Acum suntem cu totii martori, cu voie sau fara de voie, ai degradarii unei comunitati urbane de elita, ce avea toate premisele sa fie un exemplu de standard de viata modern, verde, un ecosistem de bine general, potentator economic si social.

In realitate, privim la decaderea in medieval a unui spatiu urban oprimat de nesabuinta, inexperienta, dezinteresul si agresivitatea unui primar, Clotilde Armand. Ce a inceput prost .. nu are cum sa se termine bine pentru nimeni”, este mesajul vicepresedintelui PSD Sector 1, Alexandru Petrescu, preluat si pe pagina oficiala a PSD.

Consilierii PSD si PNL au refuzat sa participe, vineri, la sedinta de CL in care Clotilde Armand urma sa ceara acordul pentru rezilierea contractului cu Romprest. „Stiu. Sunt prea multi bani de pierdut…”, a comentat sarcastic primarul.

„Presupusii mei parteneri de coalitie din primarie au un singur nume: USL. PNL si PSD nu s-au prezentat astazi la sedinta de indata a Consiliului Local. Pe ordinea de zi a sedintei extraordinare se afla un singur proiect de hotarare de consiliu local: mandatarea Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti in vederea promovarii unei actiuni avand ca obiect rezilierea Contractului de delegare a gestiunii prestarii serviciilor de salubritate pe raza administrativ – teritoriala a Sectorului 1.

Serviciul public de salubrizare este intrerupt desi legea salubrizarii si regulamentul de salubrizare interzice acest lucru. Facturile sunt platite la zi si Compania Romprest continua sa ia ostatici cetatenii de buna credinta care platesc din buzunarul lor cel mai scump serviciu de salubrizare din Romania. PNL si PSD s-au infratit din nou si nu vor rezilierea contractului in Justitie. Nu asta ati cerut, stimati consilieri?

De ce nu ati votat? Stiu. Sunt prea multi bani de pierdut…

Zilele trecute a sosit raportul controlului efectuat de Ministerul Finantelor (condus de insusi dl. Florin Citu) care ne demonstreaza cu subiect si predicat ca Sectorul 1 trebuie sa recupereze 50 de milioane de euro de la societatea Romprest. PNL si PSD nu vor sa recuperam banii. Dimpotriva.

Voi reveni cu acest punct pe ordinea de zi la fiecare sedinta”, a informat Armand.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anuntat, vineri, ca a transmis catre Comitetul local pentru situatii de urgenta acordul pentru declararea starii de alerta in Sectorul 1 in privinta neridicarii deseurilor.

„Am transmis catre Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta acordul pentru declararea starii de urgenta”, a anuntat vineri dimineata prefectul Capitalei.

Starea de alerta se va institui timp de 30 de zile incepand cu miezul noptii.

Ca urmare a instituirii starii de alerta, Primaria Sectorului 1 are dreptul sa contracteze o alta firma de salubritate de pe piata libera fara licitatie, care sa adune gunoaiele de pe strazi si din tomberoane.

De asemenea, consilierii locali ai Sectorului 1 pot decide rezilierea unilaterala a contractului cu Romprest.

Clotilde Armand a anuntat joi seara ca a convocat o sedinta a Consiliului Local pentru azi prin care va cere votul consilierilor pentru a declansa procedura de reziliere a contractului cu Romprest.

„Am convocat pentru vineri, 23 iulie 2021, ora 12.00, o sedinta de indata a Consiliului Local. Pe ordinea de zi a sedintei extraordinare se afla un singur proiect de hotarare de consiliu local: mandatarea Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti in vederea promovarii unei actiuni avand ca obiect rezilierea Contractului de delegare a gestiunii prestarii serviciilor de salubritate pe raza administrative – teritoriala a Sectorului 1.

Adoptarea proiectului de hotarare ar conduce la:

– Sesizarea instantei de judecata cu o actiune avand ca obiect rezilierea Contractului de Delegare;
– Respectarea principiului continuitatii serviciului de utilitate publica;
– Sanctionarea neexecutarii culpabuile a obligatiilor conytractuale de catre operatorul delegate al serviciului public de salubrizare pe raza Sectorului 1.

Potrivit referatului de aprobare pentru acest proiect, Compania Romprest Service SA a intrerupt nejustificat si ilegal activitatea de colectare a deseurilor municipal in urmatoarele perioade:

– 27 noiemebrie- 25 decembrie 2020, cand a fost intrerupta in mai multe episoade activitatea de colectare a deseurilor din surse necontrolate;
– 31 mai – 18 iunie, cand a fost intrerupta activitatea de colectare a tuturor catergoriilor de deseuri;
– 27 iunie- prezent, cand a fost intrerupta activitatea de colectare a deseurilor municipal stradale.

Incepand cu data de 27 iunie 2021, s-a constatat, in urma actiunilor desfasurate de Politia Locala Sector 1 si a numeroaselor sesizari primite de la cetateni, ca serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai functioneaza pe raza Sectorului 1, aducandu-se astfel atingere principiilor care reglementeaza acest serviciu public:
‒ protectia sanatatii populatiei;
‒ responsabilitatea fata de cetateni;
‒ conservarea si protectia mediului inconjurator;
‒ asigurarea calitatii si continuitatii serviciului.

Conform estimarilor, la data de 21 iulie 2021, la nivelul Sectorului 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deseuri generate de populatie, institutii publice si agenti economici. Depozitarea necontrolata a unei astfel de cantitati de deseuri, in crestere continua, reprezinta o criza cu riscuri multiple:

– Risc epidemiologic;
– Risc pentru mediu inconjurator;
– Risc de perturbare a fluxurilor de circulatie;
– Risc de incetinire a activitatii unor agenti economici;
– Risc ambiental pentru desfasurarea evenimentelor culturale si sportive din Capitala;
– Risc de tulburari sociale, cu manifestatii cauzate de nemultumire si panica.

In contextual descris mai sus, operatorul delegate si-a incalcat in mod grav si repetat obligatiile contractuale neexecutarea obligatiilor dsentiale asumate de operator a fost constatata de Politia Locala- Directia Contriol Urban – Compartiment Protectia Mediului care a emis in perioada 1 iunie – 19 iulie 2021 un numar de 25 de procese verbale de contraventie, aplicand amenzi totale de 145.000 lei”, a anuntat Armand, joi seara.

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Sectorului 1 a solicitat declararea starii de alerta pe o perioada de 30 de zile. Potrivit Primariei Sectorului 1, cererea a avut la baza o analiza de risc fundamentata pe un raport al Compartimentului Protectia Mediului din cadrul Politiei Locale si pe o nota privind deficientele activitatilor de curatenie stradala realizata de Directia de Utilitati Publice, Salubrizare si Protectia Mediului.

Autoritatea locala estima, miercuri, ca la nivelul Sectorului 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 de tone de deseuri generate de populatie, institutii publice si agenti economici.

Primaria atragea atentia ca depozitarea necontrolata a unei astfel de cantitati de deseuri, in crestere continua, prezinta riscuri din punct de vedere epidemiologic, pentru mediul inconjurator, de perturbare a fluxurilor de circulatie, de incetinire a activitatii unor agenti economici, ambiental pentru desfasurarea evenimentelor culturale si sportive din Capitala, precum si risc de „tulburari sociale”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: